tirsdag 27. mars 2018

Fyll til bløtkake

Fyll til bløtkake

En bløtkake smaker like godt til 17. Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter. Velkommen til mitt søte kakeparadis!


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Slik lager du fyll til bløtkake. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt.


Legg et lag sukkerbrød på fatet og bre syltetøy over. Alle har sin personlige favoritt til fyll i bløtkaken. Krem, jordbær og banan er en klassisk kombinasjon, men det finnes mange andre vellykkede smakskombinasjoner. For eksempel et lag med eggekrem og neste lag med et strøk syltetøy toppet med pisket krem.


Jeg liker best hjemmelaget jordbærsyltetøy og krem til fyll i bløtkaken. Utenpå kaken har eg kremtopper og pynter med f. Aldri laget bløtkake før, men skal prøve meg på en til fredag. Fant en oppskrift med eggekrem og sjokoladekrem inni. Den så god ut, men blir det mye søtt?


Det er jo også godt. Bløtkake skal være bløt, ikke tørr. Så jordbærsyltetøy og krem inni og krem utenpå. Minst mulig sukker i kremen.


Fyll til bløtkake

Denne nydelige bløtekaken pleide moren til Bent Stiansen å lage hver 17. Du kan gjøre klar flere ting på forhånd: Hasselnøttflakene kan stekes en til to dager før. Stek gjerne sukkerbrødet en til to dager før.


Sukkerbrød kan med hell fryses. Lag grunnkremen til vaniljekremen dagen i forveien. Ingen over, ingen ved siden. Enten du planlegger barnefest, konfirmasjon, 17. Fyll etter egen smak.


Ikke bare kan de pyntes på de mest oppfinnsomme måter, men du kan også fylle de med det fyllet du liker aller best. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Den er svært enkel å lage, men ser imponerende ut og smaker helt nydelig. I første lag med fyll har jeg bananskiver og krem, og i neste lag jordbærsyltetøy og krem.


Smaker alltid kjempegodt! Forresten, Tusenfry datteren min foretrekker bløtkake - hun vil egentlig ikke ha sjokoladekake i bursdagen sin en gang - den må vi bare ha av hensyn til alle gjestene som ikke liker bløtkake. Tradisjonelt sett består bløtkaken av luftig sukkerbrød fylt med smakfulle kremer eller syltetøy og dekket med pisket kremfløte og fristende, norske bær. Her lager hele familien alltid samme fyll i bløtkaka , vi er kanskje kjedelige, men det er sååå godt.


Fyll til bløtkake

Noen ganger dekkes også bløtkaken med marsipanlokk. Men en bløtkake kan bakes og monteres på ulike vis – et, to, tre eller kanskje til og med fire lag med fyll ? Synes den tradisjonelle med jordbær og krem er sååå kjedelig. Her har du oppskriften på Frisk bløtkake med bringebærmousse og vaniljekrem, som Souheila Eddamnat lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker.


Tenkte jeg skulle legge inn en oversikt over forskjellige fyll jeg bruker i de forskjellige kakene mine. Så blir det opp til hver enkelt hva godt de vil lage i sin egen kake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg