tirsdag 13. mars 2018

Kløe underliv gravid

De to vanligste årsakene til kløe i underlivet i graviditeten er bakteriell vaginose eller sopp. Det informerer jordmor ved Oslo jordmor- og ultralydklinikk, Ida Cecilie Widsten. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.


Kløe i underlivet er plagsomt. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.

Svie, irritasjon og kløe kan man merke overalt på kroppen, men når dette rammer et så sensitivt område som underlivet, oppfattes det gjerne som ekstra plagsomt og bekymringsfullt. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Stikking i underlivet som gravid. Livmoren vokser og øker vekten sin fra cirka gram til rundt en kilo i løpet av svangerskapet.


Muskelen er veldig fleksibel og tøyelig. Fra å ligge godt gjemt bak skambenet vokser den så den til slutt går helt opp til brystbenet. I tillegg til utslett er kløe det vanligste symptomet ved disse hudtilstandene.


Normal svangerskapskløe er vanlig.

Studier viser at opptil prosent av alle gravide får plager med kløe i svangerskapet. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid.


H-verdien i underlivet forandrer seg så det blir mindre surt når du er gravid. Det betyr blant annet at sopp trives bedre enn ellers. Tegn på soppinfeksjon er at utfloden blir mer grynet, klumpet og helt hvit.


Den kan lukte annerledes, og til tider opplever du intens kløe , og også røde slimhinner. Soppinfeksjoner er vanligvis enkelt å. Ph-verdien i underlivet forandrer seg så det blir mindre surt når du er gravid. Varmt vann holder i lange baner.


Ofte kan kløe og sårhet i underlivet være forårsaket av reaksjoner på såper, kremer og vaskemiddel. Bruk av kapsler med melkesyrebakterier i skjeden er ikke bevist å ha noen effekt for å forebygge sopp, så det er bortkastede penger. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud.


Opptil av alle gravide er plaget med en eller annen form for kløe i svangerskapet.

Tallene er usikre, men graviditetsbetinget intrahepatisk kolestase er påvist hos 1- av gravide kvinner i Skandinavia. Det later til at risikoen for å utvikle sykdommen er høyere hos kvinner fra Chile, Bolivia, Kina, Pakistan og India. Svangerskapskløe er som regel ufarlig, men i sjeldne tilfeller kan kløen skyldes sykdom i lever og galle, noe som kan være farlig for fosteret. Er uker gravid i dag, og siden jeg ble gravid har jeg slitt ekstremt med kløe i underlivet! Først har jeg litt noia for psoriasis når jeg vet at det er en sykdom som har vært i familien(men synes det er rart om det kommer i underlivet mitt nå som jeg er gravid ?) kløen er altså bare mell.


Nr det klr og svir i underlivet skyldes det ofte sopp. Kle, svie og brenning nedentil er vanlige tegn p soppinfeksjon. Kle i underlivet - Kle i underlivet er ikke uvanlig og kan skape mye ubehag. Jeg har i lengre tid hatt ekstrem kløe i underlivet, det vil si i huden og ikke i skjeden.


Det startet da jeg ble gravid , fikk lungebetennelse og måtte gå på penicillin. Sopp i underlivet og bakteriell vaginose er blant de vanligste, og kan noen ganger forveksles. Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig. Ved seksuelt overførbare sykdommer, bør man imidlertid oppsøke lege for å få riktig behandling.


Jeg har i en periode vært plaget med kløe i underlivet, dvs nærmere bestemt helt ytterst på den ene siden ved sjedeåpningen. Den siden som er vond er mye større og bredere enn den andre, akkurat som den er hoven, pluss at det er ganske rødt. Jeg er år, og har aldri hatt noen plager i underliv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg