onsdag 21. mars 2018

Norske fornavn

Norske fornavn

Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Leksikonet er eid av de norske universitetene og flere ideelle stiftelser.


Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Oppkalling etter slekten har vært viktig, etter fastsatte mønster. Norske fornavn kan derfor til en viss grad brukes i slektsforskningen, for å sannsynliggjøre teorier. Fornavnet var hovednavnet til personen, patronymikon og gårdsnavn kom i tillegg.


Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Som fornavn kan det ikke velges et navn som er registrert i Folkeregisteret som et navn som er eller har vært i bruk som etternavn eller mellomnavn. Navnet kan likevel tas som fornavn dersom det har opphav eller tradisjon som fornavn i Norge eller i utlandet eller har tradisjon i en kultur som ikke skiller mellom fornavn og etternavn.


Norske fornavn

I Telefonkatalogen står en person oppført med det romantiske navnet Love Joy, og en annen har fornavnet Love Erik Peter. Men de er ikke de eneste med det kjærlige navnet. Til sammen kvinner og menn i Norge har Love som første fornavn. Hvis du vil navngi barnet Jan Banan, kan vi ikke love deg at du får det godkjent. Navnet skal være til vesentlig ulempe for den som bærer det, hvis det ikke skal bli godkjent.


Personnavnene deles inn i fornavn , mellomnavn og etternavn. Et fornavn er et navn som kan stå på første plass i et personnavn, for eksempel Hans, Marie, Wilma, Oskar. Etternavnet er det navnet som står på siste plass i et personnavn, for eksempel Olsen, Myrdahl, Møller, Berg-Hansen. Nå stusser han over den store kontrasten mellom nordmenns valg av fornavn og etternavn. Mens folk åpenbart vil ha norske etternavn og gjerne etternavn som signaliserer tradisjoner langt tilbake i ti så er ingen av de vanligste fornavnene som blir gitt til nyfødte gutter og jenter av norsk opphav.


Norske fornavn

Et fornavn skal først og fremst skille en person fra andre. Alle sammen er utenlandske. Nå er det selvfølgelig ikke nok navn til alle og de fleste av oss går derfor rundt med samme fornavn som hundrevis eller tusenvis av andre. Jeg har valgt å bruke Norsk Salsenter fordi dere har en lidenskap for saltilpassing i kombinasjon med lang erfaring, mye kunnskap og alltid fokus på hestens beste.


Jeg føler vi kan kommunisere godt om hva salgs sal hest og rytter trenger. En god sal som passer både hest og rytter, gjør kommunikasjonen bedre, og treningen enklere. I tilfeller der etternavn, fornavn og mellomnavn til sammen utgjør mer enn tegn, forkortes navnet når det sendes ut offentlige brev. Det er skattekontoret som forkorter navnet etter fastsatte regler.


Eksempler Solveig Elisabeth Kvernhusengen - Kvernhusengen Solveig E. Bjørn Karlsen Korsmo Haugen - Haugen Bjørn Karlsen K. Navn og Betydning - Her finner du navnedager, navneleksikon, betydning og utbredelse av navn. DE GAMLE ER BEST: 1norske krimforfattere i Rivertonklubben har stemt fram det de mener er tidenes beste krimbøker. Her er topp fem norske krimbøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg