mandag 5. mars 2018

Kinesisk år

Den kinesiske kalender har også gitt navn til årene. Overgangen fra ett år til et annet skjer ikke 1. Her kan du sjekke din fødselsdato og finne ut hva som er ditt kinesiske dyretegn. I følge kinesisk filosofi tilsvarer forskjellige år et bestemt dyr.


Vet du hva ditt kinesiske stjernetegn er?

Lær mer om dyretegn og. Kinesisk nyttår markerer årsskiftet – akkurat som i Norge. Likevel er det kinesiske nyttåret ganske forskjellig fra det vi er vant til. For det første bruker kineserne en annen tidsregning enn vår. Dyretegnet er Grisen og elementet er jord.


Grisen er den sidste af de tolv astrologiske dyr og dermed tillige symbolet på afslutning og fuldendelse af den kinesiske dyretegn cyklus på år. Dette er en generel metode, der fortæller om karakteristika for mennesker født i de forskellige dyre-tegns år. I kinesisk astrologi är det år och inte månader som bestämmer vilket tecken, eller djur, man är född i.

Varje djur har olika egenskaper. Kineser är i allmänhet mer intresserade av astrologi än vi i Sverige, och många gissar vilket djur man är född i efter ens egenskaper. Her kan du finne ut hva det kinesiske horoskopet har å si om din livssituasjon. På denne siden kan du finne alle de kinesiske stjernetegnene. Med ein bachelorgrad i kinesisk får du kunnskapen du treng for å kommunisere med milliardar menneske.


Som del av studiet lærer du òg om kinesisk historie og kultur, og du blir i stand til å kommunisere både i akademiske og kvardagslege samanhengar. Haner er dyktige i arbeidet og oppmerksome på detaljer, så mye at andre kan oppfatte dem som skrytepaver. I Østen hegner de om sitt fødselsår og skaffer seg gjenstander av dyret i sitt år ,. Stikkord: karisma, sjarm, slagferdighet og omgjengelighet.


Negative sider er: Utbytting, grådighet og hemmelighetsfulle. Lyseblå er Rottas farge, diamanter er deres stener. Drage og Ape er de beste partnere, mens Kanin, Hest, Geit og Hane kan by på problemer.


Til syvende og sist er de kinesiske stjernetegnene spesifikke arketyper som uttrykt i karakter og personlighetstrekk. Hvis du kjenner ditt kinesiske stjernetegn og fødselselement, la oss starte. I følge det kinesiske horoskop forteller en hane ganske rett frem hva den tenker, og liker ironi og galgenhumor. Du har en meget god sans for organisering.


Du effektiv i jobb, og har et godt øye for detaljer.

Du er uforutsigbar, vittig og sjarmerende med en energi som også gjør andre rundt deg glade. Dette er den kinesiske middagsretten familien kan bli så begeistret for at til og med fredagstacoen lever farlig. Familien min er helt hekta på kinesisk chilibiff, særlig datteren min på to år , så hjemme hos oss erstatter dette fredagstacoen – lett! Tänk också på att de kinesiska åren inte börjar den januari som här hos oss, utan de börjar någonstans i mitten av januari eller i februari.


Det varierar dessutom från år till år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg