fredag 9. mars 2018

Melisglasur med eggehvite

Metode én: med egg. Den vanligste oppskriften er denne: eggehvite , dl melis og 2-dråper sitronsaft. Slik gjør du: Skill eggehvitten fra plommen.


Du kan enten helle plommen fram og tilbake mellom de halve eggeskallene og la hvitten renne ned i en skål, eller sile ut plommen mellom hendene. Pisk eggehviten litt med en gaffel. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Sitrondråper hever smaken. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.


Melisglasur med eggehvite

Mange foreslår å bruke eggehvite istedenfor vann når man lager melisglasur for å ha på pepperkakehus. Jeg skal pynte mitt i helgen men er redd for at egget skal bli dårlig før vi spiser det over nyttår. Egg blir jo dårlig, så vil ikke eggehviten blandet med melis også bli det? Hvordan lage den beste melisglasuren? Melis, eggehvite og sitron er alt du trenger!


Når det kommer til å dekke kaken med glasur, har bloggeren et lurt triks opp i ermet for å få best resultat. Skal du legge glasur på en kake er det lurt å lage det som på engelsk kalles en crumb coat. Da smører du et tynt lag glasur på hele kaken og setter den kjølig i en halvtime før du dekker kaken med et tykt lag glasur. Fremgangsmåte: Visp eggehviten til den er lett og luftig, tilsett sitronsaft. Sikt melisen gradvis i til icingen er fast, dvs at den ikke siger sammen når du stopper mikseren.


En måte å teste det på er å ta litt icing mellom tommel og pekefinger, og dra fingrene fra. Pynt pepperkakehjertene med melisglasur når de er helt kalde. Tre bånd gjennom hullet så du kan henge opp pepperkakehjertene.


Bruk gjerne en kjevlematte av plast. Ha glasuren i en liten pose eller kremmerhus av matpapir. Klipp et lite hull og sprøyt ut Elsker deg eller andre koselige meldinger på bollene. Bland inn mel, vaniljesukker, natron og krydder. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten.


Melisglasur med eggehvite

Legg litt bakepapir på toppen om den begynner å mørk. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med appelsinjus eller melk.


Rør inn ett og ett egg. Slik lykkes du med hjemmebakt brød Hjemmebakt brød er alltid populært. Apéritif gir deg oppskriftene på brød og andre fristende bakverk som passer i matpakken, til frokosten eller som følge til dagens varme måltider.


En enkel melisglasur fungerer best for gjærbakst, og tilsetter du kakao er det en super glasur for donuts. Melisglasur til muffins innlegg 8. En sjokoladelangpannekake smaker best med en enkel, smørbar glasur laget av melis, kakao og margarin, mens en finere sjokoladekake kan gjerne toppes med en ganache laget av sjokolade og fløte. Bruker vanligvis bare stiv melisglasur med eggehvite når jeg dekorerer pepperkakehuset, men tenkte å bruke melisglasur til å dekorere litt kaker med og da må den jo være helt stiv slik at den ikke flyter utover. Noen som vet en annen metode enn å blande med eggehvite ? Har noen oppskrift på melisglasur.


Sånn til pepperkakepynting. Vet at det er noe folk helst slumper, men jeg er ikke akkurat særlig flink til det. Jeg en der alltid opp med for flytende glasur, og så må jeg spe på med mer melis, og da ender jeg opp med melisglasur nok til hele bygda.


Melisglasur med eggehvite

Hvis du skal bruke melisglasur som pynt og festemiddel for snop på pepperkakehuset er det viktig at den er tykk og klebrig nok. Slik går du frem for for å lage glasuren så tykk du bare ønsker. Det går fint å bruke eggehvite - eller melisglasur til å binde sammen mindre hus, sier Narcin. Det finnes også bakelim på tube, blant annet fra Dr.


Pass på vekt og varme. Foruten vekt på toppen av pepperkakehuset og veggenes evne til å bære et lass med seigmenn og nonstop, er det viktig å tenke på hvordan huset oppbevares.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg