tirsdag 13. mars 2018

Gravid tung pust

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Jeg er gravid i uke og vært plaget med mye oppkast og konstant kvalme. Ikke gått ned i vekt og har hatt fine elektrolytt-prøver.

Gravid med tung pust. Eneste måte å sove på er å prøve å ligge høyt, på siden. De siste ukene synes jeg det blir mer og mer tungt å puste, det er som om noe trykker over brystet og jeg får liksom ikke fylt lungene ordentlig. Noen som vet hva som kan være grunnen til det?


Dette gir meg en de. Den store livmoren skyver mellomgulvet oppover. Du har rett og slett mindre å puste med. Jeg blir veldig tung i pusten av ingenting.

VERDT VITE, GRAVIDITET - De ukjente gravideplagene 16. Tung i pusten - Jeg er uker p vei i morgen og frstegangs gravid. Tungt puste - gravid Babyverden Forum De siste ukene synes jeg det blir mer og mer tungt puste, det er som om noe trykker over brystet og jeg fr liksom ikke fylt. Skjønner ikke hvorfor, er i god form ellers, har ikke gått opp noe mye i graviditeten (kun ca kg) og magen er jo vel heller ikke blitt såå stor at den har begynt å presse invollene opp noe særlig?


Hei, jeg ble lagt inn på sykehus med tung pust. Har astma fra før, og har slitt med en luftveisinfeksjon lenge. Legen ønsket at jeg skulle ta røntgen av lungene, noe som gjorde meg veldig engstelig. Hei,jeg er gravid i snart 8. Jeg lurer bare på om det er normaltå være så tungpustet allerede?


Pga blødning gikk jeg på dicinon og progesteron injeksjon(sprøyter). Jeg har anstrengelsesastma men bruker ingen faste medisiner. Ved kortpustethet får man følelsen at man ikke får tilstrekkelig luft inn i kroppen for å dekke kroppens behov. Kortpustethet har den medisinsk betegnelsen dyspné.


Den gravide kan bruke anfallsmedisin inntil hver 3. Ved tyngre forverring, må man oppsøke legevakt for behandling med eventuelt kortisontabletter eller oksygen, og det skal være en lav terskel for innleggelse i sykehus. Rask og trygg leveranse. Da blir det tyngre å puste.

I tillegg har gravide høyere oksygenbehov, fordi både fosteret, morkaken og livmoren trenger oksygen. Dessuten må hjertet jobbe hardere under graviditeten. Vanligvis skyldes hoste eller tung pust forkjlelsesvirus. Hoste, kle i halsen, kt slimproduksjon, tung pust og piping i brystet er vanlige reaksjoner p ryking som de fleste fr etter en tid med ryking. Jeg har hele perioden (dager) vrt tungpustet, og hoster hvis jeg trekker pusten dypt gjennom nese eller munn, spesielt gjennom munn.


Kontakt lege når hoste og tung pust opptrer sammen, det kan være tegn på noen. Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge. Har vært sliten i helgen og da jeg var ferdig på jobb i kveld kjenner jeg at jeg er tung i pusten. Drikk mye, hvil, unngå tobakksrøyk, bruk hostemikstur, ta eventuelt paracet mot smerter og feber. Bronkitt går som regel over av seg selv, men besøk lege ved mye farget slim og tung pust.


Bronkitt er en forbigående betennelse i slimhinnen i luftrøret eller bronkien. Som om man har melkesyre etter å ha løftet tunge vekter. Jeg er nå blitt verre og føler meg tungpusten nesten hele tiden, natt og dag, selv når jeg sitter stille eller ligger.


Jeg føler at jeg bare er slapp pga den tunge pusten. Kanskje er din hverdag litt i travleste laget? Senk skuldrene og gi deg selv litt ro. La ikke fortvilelsen ta deg. Du er ikke syk, – bare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg