mandag 26. mars 2018

Gravid blødninger

Som regel sjekkes blødninger med ultralyd for å finne årsaken. Er du mer enn uker gravid , og blør mer enn bare spotting (rosa på papiret eller en liten dråpe i trusa), skal du alltid ta kontakt med fødestedet. I de fleste tilfeller er blødninger tidlig i svangerskapet ufarlige, mens blødninger senere i svangerskapet alltid bør.


Ved blødninger anbefales også den gravide å ta det rolig og unngå tunge løft og store fysiske belastninger. Vanligvis frarådes samleie de nærmeste dagene.

I noen tilfeller er det også aktuelt med sykemelding. Hør alltid med legen eller jordmoren din dersom du får blødninger i svangerskapet! Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av. Dette kan forekomme dersom en gravid faller og slår magen, og er særlig farlig utover svangerskapet.


Det er derfor viktig å kontakte lege dersom man faller og slår seg når man er høygravi sier Løvendahl Mogstad. Hun legger til at man også ellers skal ha lav terskel for å gå til lege dersom man får blødninger under svangerskapet. Da ble det blødninger på julaften av alle ting.

Håper det holder til august. IbAndre møte med forumet. Sv: uke og små blødninger Jeg er gravid for andre gang, og har hatt blødninger i begynelsen av svangerskapene begge ganger.


Jeg har en datter på to år, og er gravid i uke nå. Så det kan fortsatt gå bra, selv om man har en blødning. Gravide har lettblødende slimhinner og kan i forbindelse med samleie oppleve en lett, slimaktig blødning etterpå, forteller Kleven.


Hvis morkaken er plassert langt nede mot livmorhalsen, kan det også føre til at man opplever små blødninger. Kan man være gravid selv om man har mensen? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning.


Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens, men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Jeg er i uke igår natt fikk jeg kraftig smerter og blødninger , det var nye blod.

Da jg var på legevakta sa det alt er bra med fosteret men hadde ikke noe særlig svar på hvorfor de blødningene kom bortsett fra at det hender at det kommer. Det er velkjent at enkelte antidepressiva kan gi økt risiko for mage-tarm blødninger. Leger som behandler gravide har derfor vært bekymret for antidepressiva også kan føre til blødninger fra underlivet hos gravide. Nylig ble det publisert en studie fra USA. Dersom det skulle komme spot- blødninger så bør man vente for å se om det utvikler seg til økende friske blødninger og smerter, det er da mest sannsynlig spontanabort, disse abortene ender stort sett som komplette.


Har aldri oppnådd graviditet tidligere. Blødninger og gravid Hei! Jeg begynte å spotte forrige mandag, blødninger torsdag til i dag.


Og sitter nå gravid i uke og venter på at gutten min skal komme. Det er ikke mye, mye mindre enn mens og ingen smerter. Hatt litt blødninger både før og etter dette også.


Ifølge gynekologen er det viktigste å være på vakt for blødninger som skyldes celleforandringer og blødninger etter overgangsalder. Lommelegens sjefsvarlege og allmennlege, Brynjulf Barexstein, anbefaler også pasienter til å være føre var når det gjelder blødning fra skjeden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg