torsdag 15. mars 2018

Ppiller og graviditet

Ppiller og graviditet

Ifølge studien er nesten annenhver graviditet i Storbritannia uønsket, og halvparten av disse igjen skyldes at prevensjonsmetoden svikter. Fare for graviditet om man bruker p-piller og har sex i hormonfri uke? Er alt av p-piller sikkert mot graviditet ? Bruker p-piller og kondom, stor sjanse for graviditet ? Jeg står på p-piller , er det risiko for graviditet ? P-piller påvirker ikke fertiliteten. SVAR: Hei Jeg forstår dine bekymringer, men p-piller beskytter deg godt mot uønsket graviditet når du tar en pille hver dag.


Du har gått på p-piller en stun og da kan du være trygg. Jeg og min kjære gifter oss til sommeren, og har lyst til å begynne å prøve å få barn etter det. Jeg har gått på p-piller i 6-år.


Er det da lurt å slutte med pillene, og så ha en periode på noen mnd med f. Det er ikke kjent hvor ofte interaksjonen mellom antibiotika og p-piller forekommer, men insidensen er etter all sannsynlighet svært liten. En stor del av norske kvinner, både kvinner i fødedyktig alder og andre, bruker p-piller. Gravid med p-piller. Det er derfor viktig å bruke kondom i tillegg til p-piller hvis man ikke er monogam eller ens partner ikke er monogam eller har en kjønnssykdom. Når du stopper med prevensjon for å bli gravi tror mange kvinner at kroppene deres umiddelbart vil være klar til å bli gravi og barnet vil bli født uker etter at de har tatt den siste pillen.


Om graviditetstegn, graviditetstest m. Jeg er år og sluttet på p-piller i oktober. Jeg sluttet ikke fordi jeg hadde noe ønske om å bli gravid. Jeg merket at vekten begynte å øke, kvisene fra tenårene kom tilbake og jeg synes jeg fikk økt behøring i bikinilinje, innside lår osv.


Kigger man overordnet på sammenhængen mellem p-piller og risikoen for at få kræft, viser det sig, at p-piller ikke øger risikoen for kræft. Også helsesøster på Helsestasjon for Ungdom og studenter i Bergen Kommune, Agnes Giertsen, forteller at det stort sett skyldes brukerfeil i de tilfellene hvor kvinner blir gravide mens de går på hormonell prevensjon, eksempelvis p-piller. Der er endda nogle kræftformer, som p-piller har en positiv effekt på. Det drejer sig om kræft i æggestokkene og kræft i livmoren.


Ppiller og graviditet

Langtidsvirkende prevensjon, som hormonspiral og p-stav, regnes som den prevensjonsmetode som gir høyest sikkerhet mot graviditet og foretrekkes av mange kvinner. Kobberspiral er et godt alternativ for de som ikke ønsker å utsettes for hormoner. P-sprøyte gir god sikkerhet, men har kortere virkning. SVAR: Hei Dersom du har glemt én p-pille, øker sannsynligheten for å bli gravid.


Dette avhenger litt av når i syklusen du glemte pillen, og hvor raskt du tok den etterpå. De fleste jenter som velger prevensjon første gang velger p-piller. På andre eggløsning er risikoen for spontanabort som for kvinner som aldri har tatt p-piller. Derfor får eldre kvinner oftere toeggede tvillinger enn yngre kvinner. Langtidsbruk av p-piller knyttes også til en økt risiko for livmorhalskreft.


Ppiller og graviditet

Det er også en redusert risiko for kreft i tykktarm- og endetarm når man bruker p-piller. Det er noen kvinner som ikke skal bruke visse typer p-piller , og det vil lege, jordmor eller helsesøster kartlegge før de skriver ut resept. Du må derfor aldri låne p-piller av venninner, eller låne bort dine p-piller til andre.


Brukt riktig gir p-piller høy beskyttelse mot graviditet. En del kvinner får hormonelle bivirkninger. Valg av prevensjon etter fødsel og graviditet.


Hvis du nylig har født, kan sex være det siste du tenker på, men valg av prevensjon bør du faktisk tenke på umiddelbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg