onsdag 18. mars 2015

Tilbehør juleskinke

Tilbehør juleskinke

Kjøp Annet tilbehør på nett. Stort utvalg og rask levering! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko.


Server røkt juleskinke med lekkert tilbehør som blåbærbraisert kålrot, mandel- og kaperspesto, potet- og purresalat og stekte pærer med kremost og bacon. Røkt juleskinke er fast tradisjon i romjula hjemme hos oss, og har vært blant jentenes julefavoritter siden de var ganske små. Dette er enkel og god husmannskost, som alltid blir vellykket og som også er enkel å lage til mange.


Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid.


Tilbehør juleskinke

Enten du har sikret deg en rå juleskinke eller du har valgt å kjøpe en ferdig stekt utgave, har du hovedingrediensen til denne retten som er inspirert av svenskenes favorittjulemiddag. De beste tipsene til julematen finner du her. Oppskrift med tilberedning av røkt juleskinke.


Vi har også forslag til mye godt tilbehør som passer til juleskinke. Litt broderkjærlighet må vi jo vise svenskene! Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge.


Tilbehør juleskinke

Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald. Du vil mest sannsynligvis finne varianter av dette i butikken gjennom hele året under navn som blant annet påskeskinke og sommerskinke. La koke 2-minutter. Skrell ca clementiner og del i båter.


Eller skjær i skiver. Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene. Deilig smak av skinke somnbsp;vekker minner fra barndommen for mange.


En hel juleskinke fra svin får du kjøpt både rå og ferdigkokt. En juleskinke veier rundt 6-kilo. Benfrie og mindre juleskinker av svin, eller baoynneskinker, kan kjøpes rå eller kokte.


I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske köttbullar, rødkål, brunkål og brun saus. Dette er også nydelig julepålegg, og passer godt til waldorfsalat. Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, sukker og salt - og bland godt.


Fikk ikke stor nok kalkun på butikken så må ha juleskinke i tillegg som nyttårsmat i morgen. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Røkt juleskinke med sennepsaus står alltid på menyen hjemme hos oss i løpet av jula. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt.


De siste årene har jeg byttet ut kålrabistappen med en fargerik, frisk og smakfull salat med appelsin, rødkål, gulrot, eple og hasselnøtter, noe som alltid slår an. Som tilbehør serverer jeg ovnsbakte poteter. I dag er det juleskinke som skal serveres. Imidlertid tilbereder vi den på svensk vis, i alle fall tilnærmet. Karamelliseringen betyr nemlig mye for totalopplevelsen.


Tilbehør juleskinke

En super sør-afrikansk rødvin er hva vi tror passer godt med juleskinkas smaksnyanser. Salt mat med tilbehør , det er Olsok-mat. DEILIG OLSOKMAT: Spekemat hører med når Olsok skal feires, og synes du den klassiske rømmegrøten blir litt mektig, kan du prøve Arne Brimis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg