torsdag 26. mars 2015

Hvordan starte en tale

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Er talen din på tre til fem minutter har du sannsynligvis laget en rimelig effektiv tale.


Et annet godt råd: begynn aldri en tale med å si Jeg er ingen taler. Da vender de ansiktet mot deg og lytter, og du får en god stemning i publikum. I retorikken er dette omtalt som å skape velvilje (gr. Captatio benevolentiae).


Alle tips, innfall tas i mot med STOR takk! Det er fint at talen er personlig og det er da viktig at den også ikke blir for skrytete. Ta med alle sider eller en historie av f. Dette er bare et forslag til hvordan du kan skrive talen din. Det var en slik tale jeg skrev og det funket kjempebra.


Hvordan starte en tale

En standup-komikers råd om hvordan holde en morsommere tale Av Steinar Daltveit lørdag, 13. Permalink Hvis du har lovet å holde tale , slår tvilen fort inn. Når talen er formulert, er det på tide å lære seg den.


MEMORIA – den fjerde arbeidsfasen. Det å lese opp en tale er noe annet enn å holde en tale. Hvis du leser opp talen din ordrett fra et ark, skaper du avstand til publikum og gir inntrykk av å være uforberedt eller usikker. Det som skjer er at man får en reaksjon allerede når man blir spurt om å holde en tale. Så bygger det seg opp, og når man skal opp og snakke stiger pulsen.


Hvordan starte en tale

Da handler det rett og slett om å sette ned tempoet, sier Skyttemyr, som selv holdt på å droppe ut av videregående på grunn av taleangst. Mina Gerhardsen kommer fra en familie der det å holde tale var naturlig og har selv vært taleskriver for noen av Norges fremste politikere. Nå vil hun lære bort triks og råd for folk flest. Konfirmasjonstaler blir ganske forskjellige ut i fra hvordan konfirmanten står til deg.


Er du søster eller bror blir det en helt annen tale enn om du for eksempel er tante eller onkel. En konfirmasjonstale kan også framføres som et dikt. Dette kan være et godt alternativ for den som ikke ønsker å holde en vanlig tale. En tale på rim (eller prolog) behøver ikke å ha en fast rytme, og da er det ikke så vanskelig å skrive talen. Se utdrag av konfirmasjonstale på rim her.


Bryllupsfotograf Henrik Beckheim har skrevet en liten guide, basert på egen erfaring. Vær klar over at denne kabelen ikke er beregnet for utendørs bruk. Den vil virke helt fint til å begynne me men vil etter hvert bli dårligere og dårligere. Forsøk å unngå vann og direkte sollys på den, det hjelper noe.


Pakk den i en hageslange å grav den ned! Du skal også holde talen som forlover under bryllupet. Da får du heller skrive din egen, om ikke du vil betale noen for å få den skrevet for deg. Her får du en komplet guide – både til, hvordan du skriver den helt rigtige tale og hvordan du lærer at blive en bedre taler.


Hvordan starte en tale

Kunsten at holde en festtale er svær at mestre – men man kan gøre det meget lettere for sig selv ved at forberede sig grundigt. Hvordan holder du en riktig bryllupstale? Husk at talen ikke skal være til den avdøde, men en tale til alle dem som er samlet til et siste farvel.


Vi er samlet her for å ta farvel med NN. Etter et langt sykeleie døde han på XX sykehjem den mars i en alder av år. Han etterlater seg kona NN og barna NN og NN. NN var en sosial person som var svært godt likt. Før man skriver bør man tenke over hva det er med personen og personene som betyr mest for deg.


Hvordan starte en tale

Rundt dette legger man hovedvekten av talen. Man avslutter som oftest med en skål. Og klarer man å legge inn en latter eller en munter anekdote om hovedpersonen(e) er det en bonus. Men husk at det er ikke nødvendig å være komiker.


Under øvrige taler er det mer fritt frem for andre å holde taler. Takk for maten tale Takk for maten talen er helt til slutt. Her kommer ofte besteforeldre sin tale. Den kan gjøres av vertskap eller utvalgte personer. For å få hjelp til taler til konfirmasjon har vi laget en oversikt over hvilken taler du kan laste ned og hvordan du får.


Det er mange spørsmål som dukker opp, og et av dem er: Tør vi å la noen utenforstående hjelpe oss å skrive en sang eller tale ? Det finnes en del rimsmeder på nettet og et stadig økende antall brudepar benytter seg av disse tjenestene, men jeg har lyst til å gi noen tips hvis du har lyst til å prøve deg på en tale på egen hånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg