mandag 23. mars 2015

Barn som ikke leker

Barn som ikke leker

Sjekk vårt utvalg på Sprell. Lynrask levering av kvalitetsleker. De voksne har en viktig rolle som igangsettere, mener Sørensen.


Barn som ikke leker

De som ikke er med i leken , kommer nemlig ikke med helt av seg selv dersom de bare får leke fritt. Det er derfor viktig at voksne lager en felles aktivitet. Det må være en aktivitet for alle barna , og den.


Jeg mener at alle barn har rett til å si nei hvis det er noen de ikke ønsker å leke med i en konkret situasjon. Som regel er det slik at det ikke passer at nye barn kommer inn i leken , om du allerede leker med andre eller alene. Vi må lære barna til å fortelle hvorfor det ikke passer uten å si noe som sårer det andre barnet, sier. Hvorfor har en del barn vansker med å komme med i leken ? Hvorfor tar noen barn aldri initiativ til lek med andre?


Sosial kompetanse er en forutsetning for å delta i lek, og noen av barna mestrer ikke de sosiale ferdighetene som leken krever, godt nok i alle situasjoner. Er det flere som har kjent på luftbobler i magen? Er i uke og babyen ligger i hodeleie og det kjennes ut som om det er babyen som blåser bobler. Det er i tillegg mye press mot underlivet og mye bevegelse i magen. For barn som er trygge på å ha hodet under vann Mange barn er ofte mer komfortable under vann enn over, når de først har vent seg til å være i vann.


Da slipper de å bruke krefter på å flyte – det tar nemlig en del trening før man klarer å flyte uten hjelp. Det finnes flere morsomme leker der barna kan leke seg under vann. Det vil si at barna ikke låser seg fast i et rigid sett av regler og retningslinjer som styrer adferden deres. Leken trenger ikke følge en logisk eller rasjonell linje.


Det kan komme overraskende og spontane skifter i leken , og barna kan gjøre mange og kreative ting som ikke ville passe inn på en normal måte i andre sammenhenger. Når barnet får en relasjon til treneren blir det en slags tosomhet som kan gjøre barnet trygt. Det er ikke alltid så mye som skal til, sier Holgersen.


Les også: Overbeskytter vi barna våre? Ikke prøv å herde barnet! Noen tenker at barnet har godt av å bli utfordret og tøye grensene sine for å bli mer robuste barn.


Hvordan leke med barn - alder for alder. Han mener å leke er en sjanse til å ta ut barnet i seg, og hvis man ikke tar del i leken kommer man som voksen til å kjede vettet av seg. Med andre ord kan det oppstå situasjoner hvor barn leker sammen på en måte som gjør at ett eller flere barn ikke får være en del av leken.


Hvis barnet ikke leker har det som regel ett eller annet emosjonelt eller fysisk behov som det trenger hjelp av deg til å dekke. De MÅ jo ikke leke sammen, de kan leke i hvert sitt rom. Om mine krangler så busta fyker får de beskjed om å gå til hvert sitt rom, da må de leke alene en stund. Barnet mitt vil ikke leke.


Barn som ikke leker

Leker og letekøy til barn skal være noe som er morro og lærerikt. Finn populære leker som stimulerer barn sin naturlige fantasi og nyskjerrighet. Den som står igjen til slutt sammen med kongen skal være konge neste gang og leken starter på nytt.


For at leken ikke skal bli konkurranse preget i ART kan man sløyfe at barna går ut av leken og heller bytte på hvem som er Konge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg