tirsdag 3. mars 2015

Sopp infeksjon

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie.

Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Soppinfeksjon i skjeden gir ofte symptomer som svie og kløe i skjeden, og tykk, hvit utflod. Tilstanden er vanlig, mer enn halvparten av alle kvinner opplever dette i løpet av livet.


Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler.


Fotsopp (tinea pedis) er en vanlig soppinfeksjon med typiske symptomer som kløing, stikking og brenning mellom tærne og i fotsålene.

Tilstanden smitter lett på offentlige steder som i kommunale dusjer, garderober og i treningssentre. SOPP I HUDEN: En soppinfeksjon i huden med runde, røde flekker i huden, ofte med lett flassing kan være ringorm. Flekken er gjerne litt blekere i midten og mer markert på kantene. Ringorm har ikke noe med orm å gjøre! Sopp i hårbunnen angriper hårene, som dermed løsner, og det kan være risiko for varig hårtap.


Det er derfor viktig med korrekt behandling med tabletter. Det er en meget vanlig infeksjon hos kvinner, og ikke fullt så vanlig hos menn. Soppsporer (soppfrø) finnes naturlig forekommende i magetarmsystemet og i skjeden uten å gi plager. Vedvarende såre brystknopper kan skyldes sopp.


Risikofaktorer kan være at du har vært behandlet med antibiotika eller allerede har en soppinfeksjon andre steder på kroppen. Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon , og sørg for å få riktig behandling. Normalfloraen på huden og slimhinnene utgjør vanligvis ingen infeksjon , men når balansen ødelegges, kan det oppstå en infeksjon.


Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon.


De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Den medisinske termen er vaginal candidose.

En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. Ved andre plager i underlivet, eller hvis du er usikker på om plagene skyldes soppinfeksjon. Hvordan ser legen at det er sopp ? De typiske symptomene med kløe og hvitaktig luktfri utflo samt en gynekologisk undersøkelse gjør det vanligvis lett å stille diagnosen. Det kan komme både i underlivet hos menn, i skjeden og munnen, men også andre steder på kroppen. Symptomer på soppinfeksjon kan være kløe eller svie og i noen tilfeller også utflod.


En slik infeksjon har også en lei tendens til å smitte ganske lett. Eneste sikre bekreftede triggere for å utløse residiverende vulvo-vaginal candiad (RVVC) er bruk av antibiotika, graviditet, nedsatt immunforsvar og sukkersyke. Mindre sukker og mer fiber, yoghurt og mat som styrker immunforsvaret kan være med på å forebygge soppinfeksjon i kroppen.


Trøske kjennetegnes som oftest av fortykket hvitt belegg på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur.


Konstant fuktig eller våt hud fører til økt fare for soppinfeksjon. Candida, en gjærsopp som kan gi infeksjon i munn og underliv, finnes i avføringen hos en tredel av alle spedbarn, og disse barna er særlig utsatt for bleiedermatitt, forklarer hun. Ifølge Arden kan også bruk av antibiotika gi overvekst av sopp hos barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg