onsdag 25. mars 2015

Omgangssyke spise

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mat er sjelden det som frister mest når du har omgangssyke , og heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis kun på væske.


Omgangssyke spise

Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig, tørr mat, som kjeks. Spise lite og ofte. Og siden dette er en sykdom som sprer seg rask, er det ekstra viktig med god håndhygiene.


Dette er den beste måten å beskytte seg selv og andre mot smitte. Omgangssyke kan forekomme til alle årstider, men er vanligst om vinteren. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte.


Omgangssyke spise

Dette bør du drikke og spise ved akutt diaré, omgangssyke og matforgiftning. Feil mat og drikke kan forverre tilstanden. GJØR DIARÉEN VERRE: Grovbrø frukt og grønnsaker blir vanligvis sett på som sunn mat, men akkurat når du er syk bør du ikke belaste tykktarmen mer enn nødvendig. Små barn må tilbys regelmessig drikke selv om de kaster opp. Den største feilen man kan gjøre, er å vente med å spise eller drikke “for at magen skal få hvile seg.


Om barnet ammes, fortsett å amme. Alle vil på et eller annet tidspunkt får omgangssyken. Dette fordi bakterier og virus som forårsaker oppkast og diare er svært smittsomme. Her er rådene for hva man bør spise og drikke når man er syk. Mange tenker at når man har diare bør man drikke minst mulig, slik at det kommer minst mulig ut.


Hva er omgangssyke ? Det viktigste er å drikke. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast.


De fleste som får omgangssyke oppsøker ikke lege, så antallet som blir syke er svært høyt. Når du har omgangssyke er det viktig at du får i deg nok væske! Drikk derfor rikelig med vann (du skal ikke drikke melk eller spise melkeprodukter slik du sier).


Dette hindrer at du blir dehydrert, noe som kan være svært skadelig for kroppen. Du kan prøve anis-, fennikel-, ingefær- eller peppermyntete. Dette stabiliserer blodsukkeret og tolereres også bedre av en urolig mage, sier Arsky. Tørr mat som ristet brød og kjeks kan ofte smake, og potetgull og annen salt mat frister som regel mer enn søtsaker. Norovirus mest vanlig.


Utbruddene inntreffer stort sett gjennom vintermånedene. Denne står for over prosent av alle mage- og tarminfeksjoner i verden i dag. Kroppen tar til seg væsken best ved at man drikker litt om gangen med jevne mellomrom. Når diareen avtar kan man spise som normalt, men man bør fortsette å drikke mye væske så lenge avføringen er løs.


Omgangssyke spise

Kvalme og omgangssyke - kjerringråd. Vi har fått inn et råd mot kvalme og omgangssyke. Sørg for å ligge med hodet høyt, støttet behagelig opp så nakken får være så rett som mulig. Men det kan være lurt å starte med supper og most mat,.


Særlig hos eldre og små barn kan uttørking være et problem ved omgangssyke. Studier viser at man kommer seg fortere om man begynner å spise så fort som mulig, og det er god grunn til å tilby barn men omgangssyke både mat og drikke, selv om de kaster det opp. Begynn forsiktig med små porsjoner. Som oftest er omgangssyke mer plagsomt enn farlig.


Unntaket er der det er fare for dehydrering. Mye væske forlater kroppen gjennom oppkast og diaré, og samtidig er matlysten svekket og kvalmen gjør at man ikke har lyst til eller krefter til å spise eller drikke. Dehydering kan gi alvorlige problemer, spesielt hos barn under år. Ble fortalt at hun måtte ha fått omgangssyke , og at det var noe som gikk.


Jeg kan jo ikke betvile at hun faktisk har kastet opp, men ingenting tyder på at hun er syk. Topp almenntilstan god appetitt, ingen feber og ingen oppkast. Hun har hatt omgangssyke et par ganger før, og da har hun spist lite, vært sutrete og fremstått som dårlig. Jeg har fått omgangssyke og klarer ikke tenke på mat engang.


Har en mnd gammel datter som nekter å spise fast føde så hun fullammes med små smaksprøver av fast føde her og der. Forrige gang jeg hadde det kunne jeg ikke spise noe som helst uten å kaste det opp igjen. Dermed lurer jeg på hva jeg kan spise , hvordan jeg skal spise det, og hva jeg burde holde meg unna, slik at jeg ikke kaster det opp igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg