onsdag 25. mars 2015

Sopp antibiotika

Sopp antibiotika

Metronidazol virker hemmende både på protozoer og anaerobe bakterier. Av antimykotiske antibiotika (mot sopp ) kan nevnes griseofulvin, nystatin, amfotericin. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet.


Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Soppinfeksjon kan være et resultat av antibiotikabehandling, siden antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden. Når disse bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan behandles fritt. Hvert år redder antibiotika millioner av menneskeliv.


Om den reseptfrie behandlingen ikke virker, er en engangsdose Diflucan (på resept) effektiv mot sopp. Hvis symptomene ikke avtar i løpet av noen dager, bør man bli undersøkt av lege. Soppdrepende medisin kalles antimykotika.


Sopp antibiotika

Antibiotika , diabetes og p-piller kan forverre. Sopp i hud og negler kan behandles enten ved lokalbehandling (med f.eks. krem) eller ved systemisk behandling (med f.eks. tabletter). Tablettbehandling anvendes særlig ved ringorm i hårbunnen, fordi man i alvorlige tilfeller kan få varige skallede flekker i håret. Feilbruk og overforbruk av antibiotika kan føre til resistensutvikling, det vil si bakterier som ikke kan bekjempes med antibiotika. Små barn og eldre er de gruppene som.


Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon. Dersom det også er soppinfeksjon i munnvikene, behandles det med klotrimazol krem som påsmøres 3-ganger daglig i 1-uker. Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. For biologer betyr det stoffer produsert av levende organismer for å holde andre organismer borte.


Sopp antibiotika

Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt. Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Sopp er også ekstra vanlig i svangerskap, og hos kvinner med diabetes. Videre vil det ofte by på betydelige problemer å påvise sopp -patogener i adekvat vevsmateriale. Bruken av antibiotika er stadig økende og dessverre er det ofte slik at antibiotika ikke bare brukes mot farlige sykdommer, men også mot ufarlige og plagsomme tilstander.


Noen kvinner er ekstra plaget med sopp etter menstruasjonen. Kan man bruke canesten samtidig som man går på antibiotika ? Skjønner at det ikke er farlig, men kan det holde unna sopp ? Noen tips for å forebygge mot sopp samtidig som man bruker antibiotika ? Sopp i munnen skyldes en infeksjon oftest forårsaket av det man kaller candida sopp. Enten som et hvitt beleg du kan skrape av, eller rødme i munnhulen.


I noen tilfeller kan sopp i munnen forårsake svie og ubehag i munnhulen. Hvis sopp i munnen ikke behandles, kan det utvikle seg og bli kronisk. Løselig fiber, som finnes i belgfrukter,.


Sopp i slimhinnene – infeksjon som rammer innvendig i munnen eller halsen, og ved sår munn på grunn av protese. Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Bredspektret antibiotika bør bare brukes når det er helt nødvendig.


Sopp antibiotika

Denne typen antibiotika påvirker nemlig også bakterier som vi normalt har i kroppen og som er nyttige, for eksempel på huden, i tarmen og på slimhinnene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg