fredag 20. mars 2015

Lære klokka

Lære klokka

Tren på å lære deg klokka. Under Tid og klokke finner du Hele timer, Halve timer, Kvart over, Kvart på, Still klokka - hele timer, Still klokka - halve timer, Still klokka - kvart på, Still klokka - kvart over, Rett tid til rett ste Finn riktig klokkeslett, Memory, Test deg selv. Hvor på klokka skal langeviseren peke når klokka er hel? Bruk ei klokke som henger på tavla (bruk lærertyggis) og gi eksempler. Nyere forskning viser til at barn lærer seg klokka mye senere enn for.


Lære klokka

Samt at vi bruker begrep som “vi ser an tidspunkt”, “ser hva vi rekker” og “vi ringes”. Det er viktig å stoppe opp og ta oss til å lære barna forståelsen av klokka. Hun har utviklet og designet Den store klokkeboken, et av flere hjelpemidler foreldre kan bruke hjemme for å lære barnet klokken.


Følg opp dette med spørsmål om hva klokken er når noe skjer. Eksempel på rebusoppgave med klokka som tema. Denne typen oppgaver brukes til å øve på samarbei konsentrasjon og oppgavefokus. Da samarbeid kan være en utfordring, kan det være nødvendig å dempe konkurranseiveren hos enkelte. En styrke med oppgavetypen er at elevparene kan bruke ulik tid på oppgavene.


Lære klokka

Disse nettsidene trenger Adobe Flash for å fungere. Klikk på knappen under for å laste ned og installere siste versjon av Flash. Hvis du har problemer med å installere Flash-tillegget, ta kontakt med systemansvarlig på skolen. Noe som ikke fungerer? Send oss gjerne en tilbakemelding.


Lær klokken er et spill som lærer barnet ditt klokken. Millioner av barn over hele verden har allerede lekt, spilt og lært med Mingovilles programmer. Little Treehouse Norsk - Barnesanger på Norsk 31views. Når man skal begynne i 5. Her slites det stort.


Hele og halvtimer går greit, resten går ikke bra. Uttalige feil på prøvene og klokka er uforstålig her i huset. Likevel Og tekstoppgaver der Per. Mitt mål er å lage undervisningsmateriell med gode muligheter for lek og læring - presentert i et rolig, rent og innbydende uttrykk. Undervisningstips for å lære klokken.


Klikk på bildebanneret ovenfor for å finne en rekke med tips for å arbeide med klokken. Min erfaring er at flere ulike innfallsvinkler og mengdetrening er det som skal til for å knekke klokkekoden. I tillegg må vi huske at det er en prosess, noen trenger mer tid enn andre. Det er ikke alltid lett å knekke den koden. Klokka er et tema som går igjen og igjen og igjen.


Klokka – oppgavekort, fra analog til digital Oppgavekort er en artig måte å jobbe på! Print ut eller lag øve- klokke. En av interessene mine er å stimulere barn til å bli mer nysgjerrige og å ville lære mer. Det å lære om klokka 2-uker i slengen et par ganger hvert skoleår er etter min erfaring ikke nok.


Ofte er dessuten klokkeoppgavene i lærebøkene for vanskelige synes jeg, for de baserer seg på at barna KAN klokka , og det er det mange som ikke kan. Tetris med klokken. Prøv dette online urspil. Du kan øve overgangen fra analog til digital. Forklaring: Tryk på ‘GO’.


Lære klokka

Brug ‘pilene‘ på tastaturet til at flytte med (se brug tastaturet). Det gælder om at lave en række vandret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg