mandag 2. mars 2015

Hva betyr navn

HVA BETYR NAVNET DITT? I dag er det vel de færreste i vår kultur som tar hensyn til hva navnet betyr , hvis de i det hele tatt tenker over at navn har eller har hatt en betydning, sier Gudlaug Nedrelid. Hun er professor ved Institutt for nordisk og mediefag ved Universitetet i Agder. Norrøne navn Liste over norrøne kvinnenavn Liste over norrøne mannsnavn Tilbake til den alfabetiske oversikten.


Leter du etter et norrønt navn til en jente? Da har du kommet til riktig sted!

På denne siden finner du en alfabetisk oversikt over en rekke norrøne kvinnenavn. Sjekk hva navnet ditt betyr Nå får du enda bedre inspirasjon til å velge riktig navn til barnet ditt. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Det siste finnes i ca. Ruð- navn er mest utbredt på Østlandet.


Yngre er navn i bestemt form som ‑brenna, -bråten, -kåsa, -svea, som alle betyr ‘jord ryddet ved brenning’. Både disse og navn på -hagen, -stua, -vollen og flere er ofte brukt om småbruk og tidligere husmannsplasser. Når det er sagt, er det mange som nok ikke en gang vet navnet på landet deres betyr.

Med mindre du er fra USA, har de fleste land navn som er ganske rare, noe som får oss til å gå tilbake gjennom historien for å finne den sanne oversettelsen. Som foreksempel betyr Linda vakker, og David betyr å være elsket. Du vet kanskje hva ditt eget navn betyr , men det kan være artig å kikke i navnelister for å se etter venner eller familiemedlemmers navn.


Vet du hva navnet ditt betyr , og hvor det kommer fra? Og passer det til din personlighet? Tenker litt at fred er et ord som passer godt for meg, da jeg er den m. Ada er et nydelig navn og minner meg om navn på en engel. Fornavn,guttenavn, jentenavn, hva betyr navnene ? Hva kan du bruke databasen til?


Finne betydningen av så godt som alle navn - Finne ut hvor navnet kommer fra - Finne. En vesentlig del av den større variasjonen i navn de siste årene skyldes innvandringen til Norge, med innslag av mange nye navn. Om oppmerksomheten rundt de mest brukte navnene får mange til å velge andre navn , er et spørsmål vi lar stå ubesvart. De aller fleste rud- navnene stammer fra kristen høymiddelalder. Etter Svartedauden ble mange gårder liggende øde, og i noen tilfeller ble navnet glemt.


Særlig religiøse navn , sier Akman. Han peker på navnet Mohamma som ble meget stigmatisert etter 11. Samtidig er navn viktige for mange for å opprettholde en etnisk identitet.


Kurdere har for eksempel ikke egne statsinstitusjoner.

I Tyrkia fikk kurdere ikke lov til å bruke sine egne navn. Har du tenkt på hva navnet ditt betyr ? De fleste av oss har et navn som også har en bestemt betydning. Mellom det vi heter og måten vi opptrer. Jehova er en gjengivelse av Guds navn som har vært brukt i flere hundre år.


Mange forskere foretrekker riktignok stavemåten Jahve, men Jehova er den formen av navnet som er best kjent. Den første delen av Bibelen ble skrevet på hebraisk, et språk som leses fra høyre mot venstre. På hebraisk skrives Guds navn med fire konsonanter. Dager er fellesnavn: mandag, tirsdag, onsdag.


Fellesnavn skrives med liten forbokstav. Enkelte ord kan brukes både som egennavn og som fellesnavn. I biskop Eysteins ”Røde bog” kalles det Beckelaahen, i det 17.


Lag betyr fiskeste og navnet betyr derfor ”fiskestedet ved bekkene”. Du kjenner kanskje Fatima, og Pablo har du kanskje kan du ha truffet på ferie. Jessica og Emily er på tv.


Hva betyr navn rundt omkring i verden? Vikingene hadde styr på tiden og hadde noe som nok var veldig likt vår uke. Navn over hele verden. Dagene i uken gav de navn etter guder og viktige ting som sol, måne og bading.


Vi bruker fortsatt de samme navnene på dagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg