tirsdag 24. mars 2015

Bekkenløsning fysioterapi

Noen av disse er driftsnødvendige, andre registrerer ulike forhold ved bruken av nettstedet. Dersom du ikke ønsker å benytte informasjonskapsler, kan du deaktivere dette i nettleseren din. Dette er som regel uproblematisk, men noen får så sterke smerter at det hemmer dem i dagliglivet.


Vi finner ut om det er fysioterapeut eller kiropraktor du trenger, eller begge deler. Jordmoren min sier at det er lite forskning som tyder at fysioterapi hjelper mot bekkenløsning.

Hun mener derimot at andre manuellterapiformer som osteopat og kiropraktor er mye mer effektivt mot slike plager. Har aldri gått til fysioterapeut selv, jeg bare gjengir det hun sa til meg. Symptomgivende bekkenløsning I svangerskapet forandres kvinnens kropp ved at den blant annet gjennomgår en hormonell forandring. Dette er en normal prosess hos alle gravide og kalles fysiologisk bekkenløsning. Det skjer for at barnet skal kunne passere gjennom fødselskanalen og er vanligvis helt uproblematisk for kvinnen.


Ofte kan smertene reduseres eller forsvinne helt ved reduksjon av det som framprovoserer smertene og et hensiktsmessig aktivitetsnivå. Dersom du skulle oppleve at smertene ikke gir seg, kan du ha nytte av fysioterapi.

Les hele artikkelen om bekkenløsning her! Fysioterapi for eldre. Gode råd og informasjon om bekkenløsning og bekkenrelaterte smerter, og hva fysioterapeuter kan hjelpe med. Under svangerskap skal bekkenet utvide seg og lage mer rom i fødselskanalen som en forberedelse til fødsel, dette kaller vi normal bekkenløsning. Dette skjer hos alle gravide kvinner.


Bekkenløsning og fysioterapi. Noen opplever likevel smerter i bekkenområdet, og det kalles bekkenleddssmerter. Kommunens helsetjeneste omfatter offentlig organisert helsetjeneste som ikke hører under stat eller fylkeskommune, og privat helsevirksomhet som drives i henhold til avtale med kommunen.


Kommunehelsetjeneste er en samlebetegnelse på den helsetjenesten som kommunene har ansvar for å drive etter lovgivningen. Plaget med smerter i bekkenet og bekkenløsning ? Vi tilbyr fysioterapi og moderne kiropraktikk for tverrfaglig behandling av bekkenløsning og bekkensmerter. Behandlingen har som formål å bedre holdningen, optimalisere bevegelsesmønsteret og øke bekkenstabiliteten.


Kiropraktisk behandling, fysioterapi , massasje, osteopati og akupunktur kan redusere smerten, samt bidra til å opprettholde optimal funksjon og stabilitet i bekkenet. Man regner med at prosent av alle gravide får plager som følge av bekkenløsning i løpet av svangerskapet, og at fem prosent av de som har født, fortsetter å ha disse plagene. Stuge forteller at selv kvinner som har vært sengeliggende i måneder og år, kan oppleve god bedring hvis de får riktig hjelp.


Dette påvirker funksjonsevne og aktivitetsnivå.

Fortsatt finnes det ikke sikre tall på hvor ofte gravide får bekkenløsning , og hvor alvorlig det er for dem. Men nyere studier viser at mer enn halvparten. Vi har stor og bred kompetanse innen allmenn fysioterapi , og tilbyr alt innen behandling. Vi er totalt fysioterapeuter, har avtale med HELFO og en jobber privat, noe som gjør at du kan få time på dagen ved akutt behov.


Kommer du til oss, vektlegges en grundig førstegangsvurdering. Vi vektlegger en adekvat og forskningsbasert fysioterapi. Psykomotorisk fysioterapi En helhetlig tilnærming til kroppen der man blant annet vurderer forholdet mellom pust, holdning og muskulatur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg