onsdag 9. juli 2014

Koke kjøtt mørt

Det trengs tid og kunnskap for å få kokekjøtt mørt og godt. Få alle rådene her! Til koking kan du bruke kjøtt fra forparten på storfe eller annet kjøtt som er mindre mørt.


Koke kjøtt mørt

Kjøtt fra forpart har mer bein og mer utviklede muskler enn kjøtt fra bakpart, og egner seg derfor best til koking. Koketiden varierer med størrelse og mørhet på kjøttet. Kjøttet er ferdig kokt når det løsner fra beinet. Skjær beinfritt kjøtt i terninger, ca.


Stek kjøttet i små porsjoner for å få fin stekeskorpe. Ha det over i vann med salt, kraft, buljong eller saus. La det trekke på ca. Tiden avhenger av hvor mørt kjøttet er i utgangspunktet, og størrelsen på terningene. Tilsett grønnsaker mot slutten av trekketiden.


Koke kjøtt mørt

Seigt kjøtt blir fantastisk mørt når du lar det putre lenge. Det er helt perfekt å koke gryteretter av. En av favorittene mine i høst er en indiskinspirert gryte med høyrygg og. Sosekjøtt er tradisjonelt blitt laget med kjøtt som trenger lenger koketid enn de møreste stykkene.


Når du lar kjøttet koke riktig lenge, brytes nemlig proteinene ned og kjøttet blir mørt og smakfullt. Men obs – du må ikke la kjøttet fosskoke! Men hvor lenge bør kjøttet koke for å bli noenlunde mørt ? Kan det koke i evigheter, eller vil det bli seigt etter en viss tid? Det gjør ikke noe om det går litt i oppløsning.


Hvor lenge skal kjøttet koke ? Jeg koker kjøttet mellom tre og fire timer, sier Solvang. Rett før servering kan det sprøs opp på sterk varme i ovnen eller under grillen. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig. Dryss over litt hakket persille ved servering.


Relaterte oppskrifter til sosekjøtt: Kjøtt i mørke. Kommer mye ann på hva slags kjøtt du bruker. Jeg bruker vanligvis flatbiff og det lar jeg småkoke i ca 20- minutter. Bruker man kjøtt som er mindre mørt enn flatbiff så må det koke lenger og kjøtt som er mer mørt skal koke kortere. Logg inn for å følge dette.


AnonymBruker AnonymBruker. Jeg har års erfaring med pinnekjøtt, og på Østlandet gjøres ofte en stor feil. I alle oppskriftene som er laget av østlendinger står det at pinnejøttet skal koke til kjøttet løsner fra beina, ca. Legg i kjøttet og kok opp på nytt.


Kok opp vannet og tilsett salt. Vannet skal koke når kjøttstykket legges i, da lukkes porene i kjøttet og den smakfulle saften forblir inne i kjøttstykket. Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper og vend det i mel (et gammelt triks er å ha kjøtt , salt, pepper og mel i en brødpose for så og riste alt godt sammen).


Skrell og del løken i grove båter. Brun kjøttet godt i en varm stekepanne. Skum godt av fettlokket med en øse. Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger.


Kan jeg brune, og koke grytekjøttet i dag, og lage gryteretten i morgen? Tok opp kjøtt fra fryseren i går, men gryta ble utsatt til søndag så kjøttet må hvertfall stekes. Bør jeg ta kjøttet ut fra kraften før jeg setter det i kjøleskapet, eller kan jeg bare sette inn hele gryta? Når kjøttet er ferdig er det utrolig mørt og smaken er helt fantastisk.


Lag heller litt mye for blir det rester av kjøttet kan du bruke dette til taco, sandwicher, lapskaus, supper og mye mer. Ta en test etter en time om kjøttet er mørt. Ha i noen kjøttbuljongterninger nå, kanskje stk. De skal koke videre sammen med resten senere da de. Fårikål skal uansett koke i omtrent to timer.


Og dermed vil ikke kjøttet føles seigt. Men, det er jo fint med store, kjøttfulle biter. En luksusfårikål kan bestå av bare kjøtt fra låret (men da mister retten raskt sin folkelige appel).


Koke kjøtt mørt

Det blir mørt og godt bare det får koke lenge. Mange kokker synes høyrygg av okse er noe av det beste kjøttet du kan få. Du kan koke det til du kan plukke det fra hverandre og bruke på.


Legg de feteste kjøttstykkene i bunnen av kjelen. Legg så kål, kjøtt , salt, peper og mel lagvis. Rist på kjelen av og til. Ved servering skjærer du vekk det meste av svoren.


Server kjøtt og rotmos, og voila!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg