fredag 11. juli 2014

Surkling i brystet

Her er de tre vanligste årsakene til smerter og surkling i bryst og lunger: 1. Som regel vil bronkitt gå over av seg selv. Symptomer: Mild feber, vedvarende irritasjonshoste, hosting om natten, pipelyder fra lungene og mer slimproduksjon, sårhet i brystet. Hei,Mann, år, kontorist. Grei helse stort sett, tror jeg.


Noen kilo for mange.

I 3-år har jeg - helst i forbindelse med vanlig forkjølelse fått en tildels voldsom surkling og piping i lungene, særlig om natten. Og vanlige forkjølelser ender dessuten ofte me. Første dag med ny kur får jeg diare og oppkast.


Føler meg skikkelig dårlig i et par dager, null matlyst og litt verking i leddene. Nå har det gått dgr siden jeg først begynte å hoste, og jeg er på min dag med Apocillin. Hoster opp grønt slim. Slimløsende og tykkere pute, event.


Ville ventet med å ringe lege så lenge hun ikke har feber.

Vent til i morgen i allefall. Det er ofte sånn at om man ringer legevakt, så vil de at man skal komme dit uansett. Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det hende du har fått en lungebetennelse.


Legen vil lytte over lungene og forsøke å høre etter surklelyder som tegn på at det er puss (verk) i lungeblærene. Surkling høres ikke ved influensa eller forkjølelse. I tillegg kan legen banke pasienten over ryggen for å lytte etter om lyden er mørkere (dump lyd) enkelte områder. Stikking i brystet hos en 20-år gammel kvinne kan ihvertfall ikke være hjertesykdom, så det kan du i praksis se bort fra. Det er overhengende sannsynlig at årsaken er muskelspenninger i brystkassen, og om dette er korrekt diagnose for ditt vedkommende, kan du få bekreftet hos din fastlege.


Hjerteinfarkt rammer opp mot 15. Norge hvert år, og hver tredje pasient dør av infarktet. Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både.


Man har gjerne tørrhoste uten at det kommer noe opp når man hoster, sier hun. Som oftest skyldes bronkitt et virus. Ved sterk eller langvarig hoste, smerter i brystet eller pustevansker.


Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Ringte legekontoret som skrev ut penicilin siden jeg hadde blitt verre. Er på dag med antibiotikaen og bihulebetennelsen er mye bedre men nå surkler det noe innmari i brystet , jeg kjenner det når jeg legger håndflata på brystkassa og puster inn at det smeller ved innpust.

Jeg hoster så jeg brekker meg. Men, jeg har ikke noe feber. Begynte for ca uker siden med smerter i bryst , surklende lyd når jeg ligger på ryggen, spesielt når jeg ligger på venstre side. Sarkoidose kan gjøre at hjertet pumper dårligere.


Dette kan føre til tungpustethet, hovne bein, piping og surkling i brystet og hoste. Sliter du med surkling i brystet , har du vondt i lungene eller hoster du deg sliten? Begynte for ca uker siden med smerter i bryst , surklende lyd når jeg ligger på ryggen, spesielt når jeg ligger på venstre side. Ligger jeg derimot på høyre side puster jeg lettere, og knapt. Det er på tide å se helsepersonell hvis du begynner tungpustethet og mistenker astma på grunn av andre symptomer som kortpustethet, tetthet i brystet , hoste eller søvnvansker.


Hei Beklager sent svar på grunn av utenlandsopphold. Dette er forskjellig fra lungebetennelse. Lyder fra brystet når man puster inn, og som ikke er der ved utpust , kan tyde på en tranghet høyt.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Tung pust eller pustevansker er en subjektiv følelse av å få for lite luft. Tung pust er oftest forårsaket av lungesykdommer, men også angst eller angstanfall er blant vanlige årsaker. Hvis svaret er nei, avstår man fra eller seponerer aktuell behandling.


I praksis betyr det at medikamenter som gir smertelindring, som demper angst og uro og reduserer kvalme og brekninger skal kontinueres. Det kan også være aktuelt å legge til medikamenter som gir mindre surkling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg