mandag 21. juli 2014

Bilde av vannkopper

Bilde av vannkopper

På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper. Vannkopper begynner med at den syke får utslett i ansiktet og på kroppen. Det brer seg til hårbunnen, munnen og spesielt overarmene og lårene. Som voksen kan du få feber.


Bilde av vannkopper

Utslettet begynner som et par millimeter store, lett forhøyede, kløende flekker, som i løpet av et par timer blir til små blemmer. De fleste barn rammes av viruset i løpet av årene i barnehage. Smittepresset er stort, sier Astrid Rojahn, overlege på Infeksjonsmedisinsk avdeling, Barneklinikken ved Oslo Universitetssykehus. Et par dager før utslettet oppstår, kan barnet få feber og bli slapt, men det er umulig å se at dette vil utvikle seg til vannkopper.


Brynjulf Barexstein, lommelegens allmennlege, sier at det ikke pleier å være vanskelig å skille vannkopper fra andre tilstander – ofte vet man om smitte også. Sv: Er dette vannkopper ? Med bilder ) Snakket med legen, og han mente det ikke var vannkopper , fordi hun ikke hadde noen i nakken Men nå har hun fått de over hele kroppen og i hodebunnen. Så regner med det er vannkopper. Leste forresten ett sted på nettet at det var ofte at barn under år ikke fikk blemmer når de hadde vannkopper.


Alle artikler i NEL og på NHI. Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sykdommen smitter ved dråpesmitte gjennom luften eller ved direkte berøring av væske fra utslettet. Dette gjelder spesielt de som først blir smittet som voksne. En svært sjelden gang kan vannkoppene også gi hjernehinnebetennelse eller hjertebetennelse.


Blant 30-åringer har hatt vannkopper. Barn smitter hverandre med vannkopper uten at du skjønner det. Mange foreldre må holde seg hjemme med syke barn i ukevis.


Foto : Direktoratet for e-helse. LES OGSÅ: Bilder av de vanligste utslett hos baby (yngre enn mnd). Siden smitten gir livsvarig immunitet, forekommer vannkopper meget sjelden hos voksne, men voksne som tidligere ikke har vært infisert, kan utvikle sykdommen. Den ene ser jeg er væskefyllt. Han har ikke feber, men er litt varm (3- ligger normalt rundt 37) Kan det være vannkopper , eller hvordan skal jeg vite hva det er?


P Bilder lenger ned! I tillegg til behandling av kvinner som får vannkopper i andre halvdel av svangerskapet og nyfødte som får vannkopper , anbefales aciclovir til personer med svakt immunforsvar. Voksne kan ofte få en kraftigere infeksjon hvis de smittes med vannkopper , og av den grunn kan aciclovir være aktuell behandling også for dem.


Smitten skjer fra person til person dels i form av direkte kontakt med de sprukne vannkoppeblærer, dels i form av luftbårne dråper. En person er smittsom fra ca. Dersom mor smittes av varicella i siste trimester, er det fare for komplisert forløp med høy feber, livstruende lungebetennelse og encefalitt (hjernebetennelse).


Noen får mye feber og blir dekket av utslett, mens andre bare får noen få blemmer og ikke føler seg syke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg