mandag 21. juli 2014

Vannkopper og bading

Har alltid hørt at barn med vannkopper ikke skal bade, stemmer dette? Er det pga infeksjonsfare? Har ei datter på år som fikk vannkopper på torsdag, neste torsdag reiser vi til et hotell med basseng, bør hun da unngå bading hvis hun fremdeles har vannkopper ? Samboer mener 2-åringen med vannkopper ikke bør bade på en stun for at skorper og sår skal få gro i fred. Han har både blærer, prikker og skorper på dette tidspunktet. Så de siste dagene har han bare fått rumpevask i dusjen, og selv om han ikke har vondt av å gå slik kunne h. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar.


Vannkopper og bading

De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Vannkopper - kjerringråd.


Det vil si at hvis man blir smittet som barn, så utvikler man i de fleste tilfeller immunitet mot det. Selv om voksne blir utsatt for smitte skal man normalt ikke få det på nytt hvis man har hatt vannkopper som barn. På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper.


Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper. Kan man ha vannkopper uten å være syk? Svar: Voksne kan ha feber, hodepine og sykdomsfølelse i et par dager før utslettet bryter ut, men dette er mer uvanlig hos barn og baby. De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn.


Noen barn med vannkopper får litt feber, og kan bli trøtte og irritable. Viruset som forårsaker vannkopper forblir i kroppen etter smitte. Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent.


I tillegg til behandling av kvinner som får vannkopper i andre halvdel av svangerskapet og nyfødte som får vannkopper , anbefales aciclovir til personer med svakt immunforsvar. Voksne kan ofte få en kraftigere infeksjon hvis de smittes med vannkopper , og av den grunn kan aciclovir være aktuell behandling også for dem. Varicella ( vannkopper ) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae. Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett ( vannkopper ), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp.


Barnet skal dusjes forsiktig et par ganger i uken. Man bør prøve å ikke få hull på vannkoppene slik at disse er intakte. Når barna har vannkopper , er det da slik at man skal unngår å bade elelr dusje de?


Ei på jobben hevder dette, fordi det kan sette seg infeksjon i blemmene. Men nå leste jeg på nettdoktor at de anbefalte bad med bakepulver i vannet, for å stille kløe. Koppene har nettopp kommet (et døgn siden), og han har relativt mange. Datteren min på år har fått vannkopper. Hun er heldigvis feberfri og det går stort sett greit på dagen.


Når man er inne på vannkopper og kjerringråd så er det først og fremst kjerringråd for hvordan man kan lindre kløen man er ute etter. Vi har følgende kjerringråd: Bade i badekar med bakepulver i badevannet. Smøre med Aloe Vera. Potetmel blandet i en tykk blanding med vann som deretter smøres på vannkoppene. Enkelte får vesikler med påfølgende sårdannelse i munnen, på øyet og på kjønnsorganer.


Andre symptomer på vannkopper er generell feberfølelse, slapphet, feber, redusert matlyst og kløe fra utslettet. Disse symptomene kommer rett før eller samtidig med at utslettet bryter ut. Etter hvert vil vesiklene sprekke og tømme seg for klar. En person er smittsom fra ca. Hva er tegnene på vannkopper ? Siden kan det spre seg til hårbunn, armer og ben.


Såret er ikke så stort, men det blødde en del. Ved siden er huden oppskrapet som ved skrubbsår. Jeg er nå usikker på om jeg bør bade - dette gjelder både i sjøen og bassenget.


Har forstått at det kan være andre bakterier i vannet her enn hjemme i Norge. Kan eventuelt et vanntett plaster brukes ved bading ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg