mandag 7. juli 2014

Tegn på feber

Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler. Som nevnt er feber vanligvis tegn på en ufarlig sykdom. Siden feber også kan skyldes farlige infeksjoner, er det viktig å passe godt på den som er syk. Overvåk BLÅ og let etter faretegn jevnlig (også om natten) dersom årsaken til feberen er uklar.


Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke. Man forventer å få feber når man har pådratt seg influensa, men feber som kommer alene - uten sår hals og andre influensasymptomer - og som varer i over tre dager, kan være et tegn på en. Ved vannkopper frarådes også bruk av ibuprofen på grunn av økt fare for hudinfeksjoner. Lege bør kontaktes ved høy feber og mistanke om alvorlig sykdom.


Det samme gjelder dersom den syke har høy feber som har vart i mer enn døgn. Sløvhet eller apati og manglende inntak av væske er tegn på at man bør søke lege. Symptomene kommer brått:. Du får kanskje ikke alle på en gang, men de fleste vil komme i tur og orden: Du har feber , føler deg slapp, har hodepine, frysninger, muskel- og leddsmerter, sår.


Tegn på feber

I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Hvis du har høj feber , men gerne vil læse, høre radio og eller se TV, er du ikke alvorligt syg. Du kan derimod være alvorligt syg, hvis du helst vil ligge i sengen hele dagen uden at foretage dig noget, selvom du kun har let feber. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Jij bepaalt hoe je betaalt!


Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Ontdek het bij Wehkamp! Likevel er det noen tegn du bør være obs på. Feber uit ons aanbod!


Her er tidlige tegn på Alzheimers sykdom som gjør at du kan kjenne igjen den kognitivdegenerative tilstanden i en tidlig fase og få riktig behandling. En tidlig diagnose er veldig viktig for å kunne bremse utviklingen av Alzheimers og få maksimalt ut av behandling og tilpasninger. Dette bør du kvitte deg med umiddelbart.


Vær spesielt oppmerksom på alvorlig væsketap hos små barn, eldre, og personer med diaré, oppkast eller feber. Han poengterer at mennesker som har urinveisinfeksjon umiddelbart bør dra til legen dersom de får feber , fordi dette kan være et tegn på nyrebekkenbetennelse. Det kan raskt utvikle seg til å bli en nyrebekkenbetennelse og da går disse menneskene, på veldig kort ti fra å være syke til veldig syke. Det er ingen sikker sammenheng mellom sykdomsgrad og hvor lett feberen senkes med medisin.


Tegn på feber

Hvis et barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og. Bakterielle og virale infeksjoner kan gi feber. Det kan renne ganske lite fostervann dersom hodet til babyen er kommet godt ned i bekkenet.


Er man i tvil, er det viktig at å ta en telefon til jordmor eller fødested. Fostervannet vil stort sett fortsette å renne, så ta på et bind og følg me sier hun. For det man kanskje tror er vann, kan også være. Tegn på at fødsel er igang.


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg