onsdag 30. juli 2014

Krydret tynnribbe

Få sprø svor og saftig ribbe med denne oppskriften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Stek rikelig med ribbe i julen – den får du avsetning på! Denne ribba er krydret med ingefær, anis og nellik, typiske julekrydder som passer kjempegodt sammen med ribbesmaken. For best mulig resultat bør du krydre ribba med salt og pepper 1-dager før steking. Helt sprøtt – det ligner ikke grisen.


Men, veldig vrient er det heller ikke. Og om sprø ribbesvor og saftig kjøtt troner helt på toppen av ønskelisten, er dette oppskriften du bør følge. Jeg pleier alltid å prøvesteke en ribbe i god tid før julaften, og i helgen gjorde jeg dette igjen. Jeg hadde samme dag kjøpt en ferdig krydret , vakuumpakket tynnribbe fra Spar som gikk i ovnen. Og svoren kunne ikke blitt verre.


Bløt gummi over det hele, ikke noe antydning til sprø. Så bra at dere spør! Beregne mellom 3- 4gram ribbe per person – det holder lenge, for du skal jo tilby litt mer på juletallerkenen også. Coops krydret tynnribbe fra Fatland Ølen AS så jo egentlig ganske bra ut, og det var ikke noe å si på dagens ribbepris på 59. Litt irritert blir jeg alltid når leser etikettene.


Det står pakkedato, men aldri slaktedato. Kan ikke begripe at det ikke skal være påbudt. Selv har jeg kun kjøpt og lagd tynnribbe , denne har bra med fett og har da potensiale til å både smake fortreffelig og ikke minst bli skikkelig saftig. Men det viktigste er uansett å kjøpe et bra produkt.


Krydret tynnribbe

God kvalitet betyr å gå til slakteren eller en matbutikk med stor ferskvaredisk og ikke en frossen ribbe fra Svinesund. Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Hvia svoren ikke blir spø av seg selv, kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250° C eller bruk grillen.


Da blir den nemlig best. Fettet gir mye smak og bidrar til at ribben blir saftig og mør. Det vanligste er tynnribbe — den har mye fett og smak. Du kan også kjøpe familieribbe, som består av tynnribbe pluss kotelettkam med mye kjøtt.


Krydret tynnribbe

Ellers er det lurt å kjøpe ribbe med ferdig rutet svor. Den enkleste og absolutt mest populære ribben. En tynnribbe er et jevnt stykke av ribbesiden uten kotelettkam.


Enkelt forklart er det sideflesk med ben og svor. Den ferske tynnribba er den varianten som historisk har stått for den største andelen av salget i MENY, forteller Lene. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer. I VGs store ribbetest fredag 6. KIWIs fryste tynnribbe fra First Price helt til topps.


Krydret tynnribbe

Ifølge VG er First Price tynnribbe med på å knuse myten om at ribbe er best fersk, og at dyr er bedre enn billig. Gni ribba på begge sider med krydderblandingen og la den ligge en time i en stor langpanne. Bland gløgg, rødvin, soyasaus og appelsinsaft og hell over ribbas svorside. Beatrack: Det som er litt rart er at ribba som er ferdig krydret koster kr mindre kiloen enn ukrydra på rema. Det er vel et godt tegn på at noe ikke er som det skal, kanskje de tar de dårligste stykkene og dynker de i krydder så man ikke merker smaken.


JavaScript-støtte mangler. Guide til perfekt ribbe. Med sprø svor selvsagt. Et godt resultat starter med råvaren. Han sørget for at alle ribbene ble krydret , oppbevart og stekt likt.


Varm sjokolade er noe av det mest forførende som finnes og når den får et shot av krydret rom, gjør drikken enda mer godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg