onsdag 23. juli 2014

Budsjett familie

Alltid tilgjengelig. Skreddersydd deg som vil føre selv. Hvis du for eksempel skal sette opp et budsjett , er det praktisk å bruke disse tallene. Denne kalkulatoren er laget for at du skal få gjennomsnittstall for utgifter som de fleste egentlig ikke vet hva ligger på.


Budsjett familie

Dette er altså bare kalkulatoriske utgifter. Hva du eller dere ligger på, kan selvfølgelig avvike sterkt fra dette. Deretter legger du inn opplysninger under Nytt lån hvis du skal se på et budsjett etter et låneopptak. Du kan velge mellom avdragsfritt, annuitetslån og serielån. Valget bestemmer hvor mye avdrag i tillegg til renter du må betale.


Renten på lånet er forhåndsinnlagt med prosent. For en mer nøyaktig utregning av hva din familie bør bruke på mat i måneden kan du benytte deg av referansebudsjettets kalkulator. For at du skal kunne holde deg til et budsjett over tid er det også viktig å være realistisk. Ta kontakt med vår journalist.


Når du har laget ferdig budsjettet , vil du se hvor du må stramme inn. Det finnes ulike budsjettmaler for en rekke bruksområder, blant annet for husholdningen, bryllupet, bedrifter, arrangementer og studier. En budsjettsmal for familier hjelper deg med å holde oversikt over månedlige inntekter, utgifter og kontantstrøm, og hjelper deg med å presentere informasjonen det visuelt. Standardbudsjettet er et budsjett for hushold som allerede lever på et rimelig nivå, det er et suppleringsbudsjett.


Budsjettet er et langtidsbudsjett. Det blir kalt et langtidsbudsjett fordi det er beregnet at en skal sette til side penger hver måned for å ha råd til å foreta sjeldnere innkjøp av dyre og varige forbruksgjenstander. Vi har satt opp budsjettet slik at alle utgifter vi har på et år er delt på 12. Vi kan ta årsavgiften for bil som et eksempel.


Budsjett familie

Tilpass budsjettet og regnskapet til din økonomi og til dine behov. Her er et innlegg som forklarer denne prosedyren litt nærmere: Uventede regninger eksisterer ikke. Dette skal være et hjelpemiddel - ikke en plikt som ligger tungt over deg.


Du trenger ikke å lage et fullstendig regnskap for å lage et budsjett. I praksis holder det å skaffe deg en oversikt over de enkelte postene i budsjettet i forhold til virkelig forbruk. Det å bruke mindre penger og spare mer er litt to sider av samme sak. For å kunne lykkes er dere helt avhengige av å sette opp et budsjett for å få oversikt.


Budsjett familie

Månedlig familiebudsjett. En familie kan bruke denne malen til å spore sitt årlige budsjett i én kategori, ved å skrive data inn i inntakst- og utgiftskategorier som kan tilpasses. Her får du en oversikt over hva som er beregnet for deg å bruke, basert på kjønn og alder.


Synes du det er vanskelig å lage ditt eget budsjett kan SIFOs referansebudsjett være et godt hjelpemiddel. Hvor mye penger har du? Omtrent hvor mye får du hver måned fra jobber, stipend og familie ? Sett opp budsjettet ditt på få minutter med Lindoffs budsjettmal. Last ned gratis mal i Excel.


Når du så trykker på “Lag budsjett ”, lager appen en oversikt som viser deg hvor mye en gjennomsnittsperson eller - familie bruker på mat, tv, internett, møbler, klær og så videre hver eneste måne og hvordan du ligger an i forhold til det. Et budsjett er en oppstilling av hva en virksomhet forventer å få i inntekter og kostnader for en gitt periode, som for eksempel et regnskapsår. Et budsjett sier også noe om en virksomhets planer, og kan derfor sies å være et planlagt regnskap for en kommende periode. Klarer du å følge budsjettet ? Flere nettbanker tilbyr halvautomatiske budsjetter. Sjekk om din nettbank har det.


Da slipper du å taste inn alt selv i budsjettet. Matblogger Gundas ukemeny er full av knallgode oppskrifter som metter en familie på fire til en billig penge. Du kommer simpelthen ikke unna planlegging hvis du vil spise billig. Det er bare én ting å si: Nam!


Ukemenyer er en genial måte å sørge for sunn, hjemmelaget mat hver dag, uten å sprenge husholdningsbudsjettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg