torsdag 31. juli 2014

Kjøttdeig og poteter i form

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene?


Smak til med salt, pepper og eventuelt litt muskat. Fres løk og gulrot til grønnsakene er gylne, ha i tomatpuré, og fres ytterligere et par minutter.

Tilsett hakkede tomater, kjøttdeig og mais. Ha kjøttdeig , en klype salt, pepper, litt sitronpepper og en knust hvitløksfedd i en bolle. Rør rundt til det begynner å bli seigt.


Form kjøttdeigen til en ball. Hakk løken og stek den gyllen i olje og smør. Pass på at det løser seg skikkelig opp. Mos dem sammen med smøret. Gratinert kjøttdeig - og makaroniform er.

Denne peruanske klassikeren causa som har poteter i. Dersom du ønsker en litt mer fyldig form kan du. Legg potetene hele i kaldt vann i en kjele og kok opp. Mens potetene koker, krydrer du kjøttdeigen med paprikapulver, chilipulver, salt, pepper og legger i kraften. Brunn kjøttdeig og muskat.


Potetskiver, kjøttdeig og løk legges lagvis i smurt form. Salte og peppre godt mellom lagene. Visstnok blir denne retten kalt “arabisk gryte”, men for meg er dette helt enkelt den perfekte hverdagsmiddagen: enkle og billige ingredienser, milde smaker som barna liker (kan selvsagt krydres mer “voksent”), og den krever lite av kokken.


Stek i min på 2C. Når alt er på plass i kjelen, fikser gryta seg selv fram til dere er klare til å spise. Kjøttdeig og poteter i form med urtebrød. En enkel kjøttform med karbonadedeig, potetmos med løk, tomatsaus og revet ost på toppen. Populær og rask familiemiddag.


Du kan også bruke kjøttdeig i denne retten. Smør en ildfast form. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg i potetskiver og hell over fløte.

Legg ost på toppen og stek videre i ca. Lag en ny vri på fredagstacoen med taco i form ! Fordel kokt makaroni og kjøttdeig i en smurt ildfast form , sammen med tomat og gulrot. Krydre med salt, pepper og timian, og strø over ost.


Alt-i-ett- form som smaker herlig. Den gjør seg selv i ovnen mens du frigjør tid til andre ting. Server kokte poteter , ris eller pasta til. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.


De milde og runde smakene av poteter , ost og kylling gjør dette til en rett alle vil like. Sett en liten ildfast form i stekeovnen og sett den på 2°C. Nydelig kjøttstuing toppes av fyldig potetmos og gratineres i ovnen med et dryss parmesan på toppen. Vil du ha ekstra smak kan du tilsette litt rødvin. Jeg har laget to varianter av denne oppskriften.


Poteter knust i brun saus er et kjært barndomsminne. Det er helt på høyde med klinkekuler på tørr asfalt og første gang du tar på joggesko etter en vinter med tunge støvler. Jeg elsker fortsatt poteter.


Faktisk er jeg mer glad i poteter enn før. Sannsynligvis fordi jeg spiser det så sjeldent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg