mandag 28. juli 2014

Dikt til jubilanten

Til deg fordi du er både tøff og grei. Siden vi er omtrent like gamle trenger vi ikke snakke mer om alder. Gode venner husker bursdagen din, men glemmer alderen.


Dikt til jubilanten

Gratulerer med nok et spenstig tall i samlingen din. Nå er det din tur til å feire at det er lenge siden du ble født. Vinen gjør underverker. DE SEIRENDE Deres er hemmeligheten: Å gi.


Gyllen gir jorden dem hveten tilbake, fordi: Allting skal gis dem, mer enn de gav - skummet fra bølgen blir rav og gir seg tilbake til den - alt gis igjen, rose og venn. Nok eit lys skal blåsast ut, du blir snart ein vaksen gut, åra har gått i slik ein fart, og vi har vore med deg heilt frå start. En bursdag kan også være en tid for ettertanke. Livsvisdom kommer med årene, og et velvalgt dikt kan flettes inn i en seriøs tale.


Dikt til jubilanten

Du kan selvfølgelig også la et dikt være ditt bidrag i bursdagen. Det finnes mange fine dikt , og på Munter selger vi en diktsamling som mange liker godt. Diktene er lettfattelige og rimer. I en konfirmasjonstale gjør det ingen ting om man bruker de mest kjente diktene , for her handler det om å nå inn til både konfirmanten og til gjestene.


Her har vi funnet fem dikt til konfirmanten av Trygve Skaug, Karin Boye, Nordahl Grieg og Trond Viggo Torgersen som sier noe vesentlig om den perioden i livet konfirmanten er. Du vet en person er spesiell når vedkommende kan få deg til å smile uansett hvilket humør du er i. Du møter tusenvis av mennesker gjennom livet som du ikke føler at du har noe som helst til felles med. Så møter du den ene spesielle personen, og livet ditt er endret på et blunk. En årstale, kan bli ganske morsom – iallfall dersom vedkommende har selvironi.


Men vi må ikke glemme at det vi synes er morsomt, kan være et sårt punkt for jubilanten. Dersom du trenger hjelp til å skrive en tale til et års jubileum, hjelper vi deg gjerne. Det er skrevet mange flotte dikt om små barn, og André Bjercke har skrevet flere dikt du kan bruke. For deg som bare ønsker et lite dikt til å ha på et dåpskort, har vi laget en liten samling dikt her. Slike små dåpsdikt kan også være en del av en dåpstale, eller en fadder eller bestemor kan lese et dikt i stedet for å holde en tale.


Trenger du et godt sitat? Et annet år Jeg ønsker deg et år til Av latter, glede og moro, Overraskelser, kjærlighet og lykke, Og når bursdagen din er ferdig, Jeg håper du føler deg dypt i hjertet, Når bursdagene dine kommer og går, Hvor mye du betyr for meg, Mer enn du. Nyttig for deg som vil sette en ekstra spiss på bursdagskortet eller talen til jubilanten. Morsomme sitater og gode ord til bruk ved fødselsdagen. Jeg er ei dame i min beste alder.


Dikt til jubilanten

Jeg har voksne barn og er bestemor til skjønne prinsesser. Interessene mine er mange, og jeg liker å holde på med forskjellige ting. Derfor blir det spennende å se hva denne bloggen kan bli fylt opp med. Smil blir til tårer og tårer til smil. Sannhet som sårer men fjerner all tvil.


Evig fortrolighet i riktig og galt. Et vennskap med ærlighet tåler alt! Dette diktet skal være funnet i nattbordskuffen til en gammel dame på et engelsk pleiehjem – etter at hun var død:.


Hva ser du søster i din stue? En gammel, sur og beværlig frue, usikker på hånden og fjern i blikket, litt griset og rotet hvor hun har ligget. Du snakker høyt, men hun hører deg ikke, hun sikler og hoster, har snue og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg