mandag 31. mars 2014

Varighet omgangssyke

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Hva er omgangssyke ? Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast.


De fleste som får omgangssyke oppsøker ikke lege, så antallet som blir syke er svært høyt. Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. Det er beregnet å forekomme ca. Man blir fort dårlig og føler seg elendig på et blunk, og hvor lenge du vil føle deg kvalm og uggen etter at du har sluttet å kaste opp avhenger i stor grad av hvor mye mat og drikke du får i deg, sier ernæringsfysiolog Mette Nedregård. Er det en samlebetegnelse på alle infeksjoner som gjør at du schpyr og driter?


Det går vel ikke da an å si hvor lenge det varer! Finnes jo en haug av saker som kan få deg til å spy o drite, og alle tar forskjellig tid å bli kvitt. For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god håndhygiene. Hvis du allerede er smittet har vi flere gode råd som kan hjelpe deg.


Omgangssyke skyldes en virusinfeksjon i tarmen, og er svært smittsomt. Som de fleste antagelig vet, er det virus som står bak omgangssyke. Det finnes flere ulike typer, men de vanligste er norovirusene.


De fleste utbrudd på skoler, sykehjem og cruiseskip skyldes norovirus, forteller seniorrådgiver Heidi Lange fra Folkehelseinstituttet. Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke Nå er høysesongen for omgangssyke i gang. Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré.


Behandling ved omgangssyke. Ikke gi drikke med for mye sukker (slik som for eksempel brus) da dette kan øke graden av diaré. Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket.


Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. Det ser ut til at mange virus, blant annet influensa- og norovirus, overlever lengst i kald og trr luft. Informasjon om norovirusinfeksjon ( omgangssyke ) til publikum 12. Nr barnet fr omgangssyke Noroviruset herjer n. De fleste har hørt om omgangssyke , men de færreste vet hva som forårsaker det. Du blir nesten helt garantert å bli syk dersom du kommer blir smittet av dette viruset, etter som det har sterke sykdomsfremkallende egenskaper.


Slik unngår du omgangssyke. Her er noen tips til hvordan du kan redusere risikoen for å bli dårlig i magen. Utvalget består av innleggelser for omgangssyke av minst ett døgns varighet for barn i somatisk spesialisthelsetjeneste.


Pasientutvalget utgjør omtrent av alle innleggelser med medisinsk tilstander for barn i norske sykehus. Varighet : Hvor god beskyttelse (immunitet) en person oppnår etter en influensavaksine, kan varierer i styrke og varighet. I noen tilfeller varer immuniteten i flere år, mens hos enkelte kan effekten minske allerede etter noen måneder. Inkubasjonstid betegner den tid det tar fra man blir smittet av en sykdomsfremkallende organisme til man viser symptomer på sykdommen. Det kan gå ganske hurtig (få minutter) eller meget langsomt (år for Creutzfeldt-Jakob).


Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Sykdommen kan smitte via mat og vann.


Norovirus er en gruppe virus som formerer seg i tarmen og kan gi sykdom hos mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg