mandag 17. mars 2014

Foster uke 8

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Babyverden har en podcast uke for uke.


Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.

Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå ser den lille snart ut som et lite menneske. Embryoet er seks uker gammelt og i slutten av denne uken er anlegget for de fleste organsystemene dannet. Armer og ben har vokst mer ut, og skjelettet har begynt å forbene seg. CRL, crown-rump length).


Blant dem er for eksempel oppblåst mage og forstoppelse, mye utflod og kanskje underlivssopp, hårvekst på magen, plagsomme hemoroider og åreknuter i underlivet og på beina. Hvor stort er ditt barn når du er gravid i uke ? Gravid uke – Fostrets utvikling. Uke begynner mandag 17.

Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Testet deretter litt noen dager med eggløsningstest (ikke hver dag) og fikk positiv test 1. Fikk også senere positiv graviditetstest med Clearblue digital 1-uker allerede 13. Gikk derfor ut i fra at jeg var uker på vei når jeg nå 14. Menneskefoster: Til venstre, ca. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet.


Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Hva vi kan se i uke 8. I løpet av uken begynner fingre, tær og albuer å formes men er vanskelig å se med vaginal ultralyd. Vi kan ane små bevegelser fra armene som stikker ut som små padleårer. Kroppen blir rettere og hodet rundere. Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå.


Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer. Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker. Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste.


Noen gravide velger denne uka å få gjennomført den omdiskuterte tidlige ultralyden ved en privat klinikk.

Og uansett hva man mener om akkurat det, er det lite som gir en bedre følelse enn å se et hjertebanke og et knøtt som beveger seg. Du bør du ikke bli overrasket om humøret fortsatt svinger veldig. Det er elleve uker gammelt (- = uker ). Venene og organene er klart synlige gjennom det tynne hudlaget. Hvis det er en jente, har hun nå mer enn millioner egg i eggstokkene sine.


Hos mennesker skjer dette uker etter unnfangelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg