onsdag 26. mars 2014

Kloramfenikol barn

Nyfødte har manglende evne til å konjugere og utskille kloramfenikol. Behandling av nyfødte har gitt opphav til grey baby-syndrom. Det er risiko for tilsvarende effekter hos nyfødte som har vært eksponert in utero i slutten av svangerskapet. Barn av gravide behandlet i 1. Dosering Voksne og barn : Før drypping fjernes puss fra øyet for å unngå inaktivering av kloramfenikol.


Pediatrisk populasjon : Dosejustering kan være nødvendig hos nyfødte på grunn av redusert utskillelse fra kroppen som følge av umoden legemiddelnedbrytning, og risiko for doserelaterte bivirkninger. Det er imidlertid ikke absolutt kontraindisert å bruke kloramfenikol til barn (2). Små barn kan være svært vanskelige å dryppe øyedråper på.


Forsøk å skap en rolig atmosfære, og gjerne lat som du drypper på et kosedyr eller deg selv først. Noen ganger er det imidlertid ingen annen råd enn å bare få dryppet øyedråpene så fort som mulig. Vær bestemt, og vær gjerne to når dere drypper.


Ved rikelig puss eller manglende bedring i løpet av døgn startes antibiotikabehandling. Gi kloramfenikol øyedråper, dråpe i begge øyne x 4–til dager etter symptomfrihet. Benmargshemming ved oral bruk av kloramfenikol antas å ha former: 1) Doserelatert, reversibel benmargshemming, inkl. Kraftig irreversibel aplastisk anemi, som er sjelden og antas ikke å være doserelatert. Nyfödda barn , särskilt prematura, med ännu ej fullt utvecklad leverfunktion kan utveckla så kallat Gray baby-syndrom.


Balanitt er betennelse, inflammasjon, av glans penis. Tilstanden omfatter både forhuden, preputiet, og penishodet (glans). Blandekort til barn Kilder: Se egen referanseliste. Som beskrevet behandles premature systemisk med kloramfenikol ved enkelte alvorlige infeksjoner (10). Om det høye forbruket av kloramfenikol i Norge er berettiget, er en annen diskusjon.


Kloramfenikol barn

Relevante resultater - Studien har en klar praktisk relevans. Som artikkelen påpeker, er det å gi øyedråper hver fjerne time krevende både for barn og foreldre, kommenterer seksjonsoverlege Thor Willy Ruud Hansen ved barneklinikken på Rikshospitalet. Utbrudd ses særlig i barnehager og helseinstitusjoner.


Kloramfenikol ble korrekt brukt på prosent av barna. Dersom det blir påvist ved undersøkelse av barn flere tilfeller av epidemisk konjunktivitt (f.eks. serotype 8) i en barnehage, kan det være aktuelt med spesielle forebyggende tiltak som å holde barn hjemme og å unngå at samme person drypper flere barn. For eksempel bør ikke personer med glaukom (forhøyet trykk i øyet) og barn under år bruke dem.


Kloramfenikol barn

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs) kommer også i øyedråper og kan redusere irritasjon i øynene. Spørsmål: Lege spør om kloramfenikol kan brukes som øredråper og om indikasjon i så fall er samme som for øyedråper. Det vises til en tidligere RELIS-utredning angående bruk av kloramfenikol øredråper til barn (1).


Vuxna och barn : droppa varannan eller var tredje timma det angripna ögat med till droppar. Använd aldrig detta läkemedel under längre än dar. Hos barn er akutt konjunktivitt pga.


H influenzae spesielt hyppig og kan opptre residiverende ved tilbakevendende otitis media og luftveisinfeksjoner. Konjunktivitt fremkalt av S aureus ses hyppigst hos voksne, mens immunsupprimerte pasienter har økt frekvens av Moraxella lacunata og gramnegative stavbakterier. Legevakthåndboken - for leger i vakt. Inflammasjon i øyelokkranden. Kan være infeksiøs (bakterier, virus) eller non-infeksiøs.


Ofte kronisk tilstand. Forekommer gjerne hos pasienter med hudsykdommer som seboré, eksem eller rosacea. Läkemedlet kan användas av både vuxna och barn.


Fråga läkare, apoteks- eller annan hälso- och sjukvårdspersonal om du har ytterligare frågor och följ alltid deras instruktion. Gis ved konjunktivitt eller andre tegn til akutt infeksjon. Gi i tillegg kloramfenikol øyesalve om kvelden. Ved alvorligere symptomer, som tegn til diffus cellulitt, kan systemisk antibiotikabehandling være aktuelt. Konferer med øyelege.


Barna kan med andre ord gå i barnehage dagen etter igangsatt behandling selv om øyet fortsatt ikke har fått tilbake normal farge. Barnehageansatte kan generelt ikke forlange at barn med symptomer på øyekatarr skal undersøkes eller behandles med øyedråper før de kan få gå tilbake til barnehagen, men de kan ved tvil drøfte dette med barnets foresatte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg