onsdag 26. mars 2014

Gravid urinveisinfeksjon

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Kjøp nå, test deg hjemme. Billig, sikker og rask graviditetstest. Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett.


Stort utvalg med rask og enkel frakt!

Rask og trygg leveranse. Denne infeksjonen hører til de vanligste infeksjonene i svangerskapet og opptil av gravide kan ha bakterier i urinen uten at å ha noen symptomer (asymptomatiske). En blærebetennelse gir økt risko for nyrebekkenbetennelse. Derfor undersøkes urinen på alle gravide ved hver kontroll.


Forskjell mellom gravid og ikke- gravid Vanligvis kan du drikke rikelig med vann og bli kvitt problemet. Slik er det ikke når du er gravid. Risikoen for å få urinveisinfeksjon når du er gravid øker, og behandlingstiden er også lenger.

Hos gravide er behandlingstiden syv dager, mot én til tre dager hos ikke- gravide. Urinveisinfeksjon som gravid. Urinprøven sendes deretter inn til såkalt dyrkning. Der finner man eventuelt oppvekst av bakterie som gir en asymptomatisk UVI. Dette anbefales gjort med alle gravide , sier Løvendahl Mogstad.


Denne formen for urinveisinfeksjon er altså uten symptomer, så kvinnen kjenner ikke de vanlige tegnene på blærekatarr. Dvs at infeksjonen lettere sprer seg til nyrene og kan gi nyrebekkenbetennelse. Asymptomatisk bakteriuri (ABU) har i store studier ikke vist økt sykelighet eller dødelighet. Det har vært diskutert hvorvidt ABU skal behandles hos nyretransplanterte. Om lag prosent av gravide i Norge får urinveisinfeksjon.


Ubehandlet kan dette øke faren for nyrebekkenbetennelse og i verste fall for tidlig fødsel. Derfor er det bred enighet blant forskere på området om at urinveisinfeksjon hos gravide kvinner bør behandles med antibiotika. Forekomsten er høyere blant gravide enn hos kvinner ellers.


En urinprøve påviser enkelt om du har en urinveisinfeksjon , og har du det, behandles det med antibiotika.

Hos gravide skjer det også mye oftere spredning fra blærekatarr til nyrebekkenbetennelse. Ukompliserte urinveisinfeksjoner, det vil si blærekatarr hos ikke- gravide og ellers friske kvinner som ikke er spesielt utsatt for infeksjon, går ofte over av seg selv i løpet av tre dager til en uke. Dette kan bety at du har nyrebekkenbetennelse som må behandles straks. Dersom du er gravid og mistenker at du har urinveisinfeksjon. Bestill fra Vitusapotek på nett.


Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her! Behandling av residiverende urinveisinfeksjon 1. Kvinner med hyppig residiverende cystitt kjenner igjen symptomer på urinveisinfeksjon. Hun kan derfor få resept på flere kurere og behandle seg 1-dager ved symptomstart 1. Kontinuerlig antibiotikaprofylakse bør unngås.


Spesialkompetanse innen hudpleie. Gode råd til pasienter med hyppig ukompliserte cystitter 1: Rikelig. Din beste rådgiver på hud. Når det kommer til urinveisinfeksjon under svangerskapet,spiller morens alder også en viktig rolle. Jo eldre den gravide kvinnen er, jo større er risikoen for urinveisinfeksjon.


I tillegg har kvinner som tidligere har hatt urinveisinfeksjon under svangerskapet en større sannsynlighet for å få det igjen. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Lette plager med blærekatarr går ofte over av seg selv uten behandling, men dersom du likevel skulle få plagsomme eller forverrede symptomer på urinveisinfeksjon , er det viktig at du kontakter lege. Ta med urinprøven i et sterilt urinprøveglass – helst morgenurin. Barn og gravide skal alltid kontakte lege ved første tegn til blærekatarr. Når du er gravid og tror du har en urinveisinfeksjon er det like greit å ta med et rent glass med morgenurin til legen. Ta antibiotika eller andre medisiner når du har en infeksjon og er gravid.


Under et svangerskap har man lettere for å utvikle urinveisinfeksjon 1. Gravide bør derfor være særlig oppmerksomme på symptomer på urinveisinfeksjon og ta kontakt med legen ved behov. Viktig å behandle UVI som gravid og veldig vanlig ikke ha symptomer. Det er også risiko for tidlig fødsel 2. Sjansen for anomali er størst hos gutter med urinveisinfeksjon i de første leveårene. Postmenopausale kvinner med såre, atrofierte slimhinner og gravide har noe lettere for å få cystitt. Hvis infeksjonen sprer seg til nyrene, kan man risikere nyrebekkenbetennelse uten behandling 2. Hvis du er gravid og stadig vekk får urinveisinfeksjoner, kan fastlegen din henvise deg til en spesialist.


Hyppige urinveisinfeksjon ka n også være et tegn på gruppe B streptokokkinfeksjon. Men kan være andre bakterier i prøven sånn sett og ikke nødvendigvis UVI så ville ringt opp igjen og spurt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg