torsdag 6. mars 2014

Laks stekeovn

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt. Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes.


Salt laksen etter eget ønske.

Ovnsbakt: Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. Forvarmet stekeovn. Bruk alltid forvarmet stekeovn om ikke annet er oppgitt.


Dette bidrar til god kontroll på steketid og du vil få et bra resultat. Mens stekeovnen blir varm kan du forberede eventuelle råvarer som skal bakes sammen med laksen. Bruker du porsjonsstykker av laks , bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter.


Slik baker du laks i ovnen.

En av mine favorittretter er laks eller ørret bakt i ovnen. Smør stekeformen med olivenolje. Legg fiskestykkene med skinnsida ned i formen. Krydre med ferkskvernet pepper over.


Ha gjerne litt presset sitron. Vel, laksen blir riktignok saftig om man pakker den inn i folie, men den blir jo mer kokt enn stekt (og temmelig blek og kjedelig etter min mening), så om man vil ha en fin stekeskorpe er det best å steke den uten innpakning. Stek i stekeovn ved 1°C til laksen er ferdig, cirka minutter. Server med bakt eller kokt potet.


Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på.


I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Ovnsbakt laksefilet med kål og poteter er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag.

Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Hvordan bake en hel ørret i stekeovnen Her viser Marit deg hvordan du baker en hel ørret i ovnen.


Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. Laks i folie er lettvint og kan gjernes lages i stand kvelden før du skal steke dem. Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.


Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Skjær laksen i serveringsstykker. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med. Men etter min erfaring blir ofte anbefalt tilberedningstid litt kort i forhold til slik de fleste i familien foretrekker den.


Derfor pleier jeg å legge på minst minutter. Steker du fisken for hardt, særlig fete fiskeslag, får du en veldig kraftig fiskesmak. Det er kanskje noe å tenke på hvis man har barn ved middagsbordet. Pakk ut laksepakkene og server med rømme og en dillkvast over.


Med kokte poteter til har du en god og næringsrik middag som er en fryd for øye og gane. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande.


Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje. Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to.


Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter. Enkelt og utrolig smaksrikt, og ikke minst veldig sunt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg