fredag 21. mars 2014

Abort frist

Kan søke om sen abort. Siste frist for å utføre en abort er i utgangspunktet 12. Vanligvis vil det bli innvilget dersom du søker et par uker etter 12. Du får hjelp av legen til å fylle ut denne søknaden, og den vurderes av abortnemnd på sykehuset. Hei, Er det noen som kan fortelle meg siste frist for å søke abort ? Jeg er gravid i uke med tvillinger.


Abort frist

I forrige uke fikk jeg vite at det ene barnet er alvorlig sykt. Det mangler fostervann og ligger helt klemt mellom morkake og den andre tvillingen. Det er visst ikke liv laga, men legen kan. Habituell abort (veiledende frist uker) Utdypende forklaring på tilstand Defineres som spontane aborter i rekke med samme partner. Frist for abort – uke 12.


Ikke alle svangerskap er ønskede, og alle ønsker heller ikke å bære fram barnet. Når kan du ta tidlig fosterdiagnostikk? Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong. Etter en medikamentell abort.


Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør. Du kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen du tar de siste tablettene. Det finnes i dag to måter å ta abort på, du kan velge mellom -kirurgisk abort eller -medikamentell abort.


Loven og forskiftene antyder at det skal mer og mer til for at kriteriene blir oppfylt når lengden på graviditeten øker fra uke til 18. Uke er absolutt siste frist for en abort , for da er fosteret levedyktig. Når det gjelder abort , så er det i det store og hele en grotesk handling. Barn som er uønsket legges til side til de dør, mens andre, like gamle, berges i samme rom og vokser opp.


Da er det ikke lenger snakk om celleklumper men levende vesener. Enhver støtte til abort kan derfor langt på vei sidestilles med støtte for drap. Får du foretaget en sen abort har du mulighed for at få tilskud til psykologbehandling. Sådan ansøger du om abort efter 12. Hvis du vil søge om tilladelse til en sen abort efter 12.


Scanningen skal fastslå, hvor langt du er henne i graviditeten. Abort er å ta et spirende liv. At vi likevel avbryter dette livet, er etisk problematisk, men det er det minste av flere onder. Derfor ser jeg ingen bedre alternativer enn å ha en lov om selvbestemt abort. Men fristen bør ikke være mer romslig enn nødvendig.


Abort frist

Kirurgisk abort skjer i narkose eller lokalbedøvelse Inngrepet foregår ved at legen utvider livmorhalsen, og graviditeten blir sugd ut gjennom et rør. I Norge er fristen for selvbestemt abort til og med 12. Men i Sverige er grensen for selvbestemt abort til og med uke 18. Svenske kvinner som ønsker abort senere,. Bare for å gjøre det klart så er jeg ikke mot folk som tar abort , jeg leter bare etter svar på bruken av ordet positivt.


Jeg hadde en senabort for noen år siden, og det gjøre at jeg respekterte valget om selvbestemt abort enda mer. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. I dag blir blant annet Down syndrom vurdert som så alvorlig at det innvilges abort fra uke og helt opp til levedyktig alder.


Ved dagens abortlov og paragraf 2c åpner vi opp for at mennesker som ikke er funksjonsfriske, blir fratatt muligheten til å vokse opp. Dette bidrar til å bygge et samfunn som ikke dyrker mangfoldet, men der de som er annerledes, lukes bort. Når det er lovlig å avbryte et flerlingsvangerskap innen fristen for selvbestemt abort , også om de er friske, er det vanskelig å begrunne hvorfor det ikke skal være lov med fosterreduksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg