tirsdag 18. mars 2014

Bløtkake med bringebær

Denne nydelige bløtekaken pleide moren til Bent Stiansen å lage hver 17. Du kan gjøre klar flere ting på forhånd: Hasselnøttflakene kan stekes en til to dager før. Stek gjerne sukkerbrødet en til to dager før. Sukkerbrød kan med hell fryses.


Lag grunnkremen til vaniljekremen dagen i forveien.

Ingen over, ingen ved siden. Tips En god bløtkake begynner med et godt sukkerbrø helst hjemmelaget, men vil du ikke bake selv kan du bruke ferdigkjøpt. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Bløtkake med bringebær og blåbær. Pisk kremfløte stiv sammen med sukker. Ha ¼ del av den piskede kremen over i en skål og sett den kaldt. Vend inn halvtinte bringebær i resten av kremen.

Smør på et tynt lag syltetøy og ha på litt bringebærkrem. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter. En bløtkake smaker like godt til 17. Festkaken over alle festkaker!


Vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem, toppet med sjokolade og friske bær. Dette er en enkel, saftig og lettlaget kake, slik bestemor lagde den. Her har du oppskriften på Frisk bløtkake med bringebærmousse og vaniljekrem, som Souheila Eddamnat lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker.


Serveres med stivpisket kremfløte, vaniljeis eller kesam – og gjerne med noen friske bringebær , hvis du har. Rullekake kan varieres i det uendelige, og fylles med bær og frukt etter smak og behag. Fyll den gjerne med litt stivpisket kremfløte, vaniljekrem eller lignende også. Pakk det godt inn i plastfolie slik det ikke tørker ut. Denne kaka fikk jeg et innfall å festpynte med en slags sølje, men her er det først og fremst den friske smaken inni som teller.


Smør innsiden av kantene med smeltet smør eller bruk formfett. Ha i semulegryn eller hvetemel og rist slik at det fordeles godt oppover kantene.

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis, pisk i 5–minutter. Vi kan også printe et bilde av din kjære, din kollega eller firmalogoen på kaken. Til og med størrelse maxi er kaken run deretter firkantet.


Sjokolade bløtkake med bringebær Den deilige sjokolade bløtkaken har et luftig sukkerbrød fylt med smakfull pisket kremfløte, sjokoladekrem og appelsinmarmelade dekket med fristende bringebær og kremroser. Fjern kakeringen og bakepapiret. Pynt på kaken kan variere. Kjevl marsipanen ut til et bånd som er langt nok og bredt nok til å dekke hele kanten. Søte, gode bringebær - få ting smaker bedre enn det.


Bringebær smaker godt som de er, men det er også mye spennende du kan lage med bringebærene. Her får du noen tips av oss. Når det skal feires er Lise Finckenhagens forslag en frisk kake med marsipanlokk. Kaken fylles med bringebær eller jordbær og pyntes med frisk frukt. Kaken kan også bakes uten gluten mot et tillegg i prisen, ta kontakt med vårt salgskontor.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.


Del i tre bunner og dynk disse med melk. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. På tide med bløtkake her på bloggen!


Og da må vi også ta fatt på sukkerbrød. Ikke at sukkerbrød skal være noe hinder – det er enkelt å lage og så mye bedre enn den du får kjøpt i butikken. Dette er altså bløtkake med bær og består av sukkerbrø syltetøy, pisket krem og bær.


Husk at du skal ha igjen krem til å stryke utenpå kaken. Gjenta prosessen med neste kakebunn. Ha på resten av sjokoladekremen og stryk den rundt kaken, slik at den er helt dekket. Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt resten av geléen ved svak varme.


Legg på toppen til slutt. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen. Visp resten av fløten med ss sukker til luftig krem. Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken ! Kjøp ferdig sukkerbrød hos MENY eller lag selv. Jeg er veldig glad i hermetisk ananas i bløtkaker , men bruk gjerne kiwi, jordbær eller annen frisk frukt hvis du heller liker det.


Bringebærsyltetøyet mitt er hjemmelaget og er bær kokt opp med litt sukker. Denne lekre og friske iskaken er laget av fløyelsmyk vaniljeiskrem, fylt med friske bringebær , på en knasende god kjeksbunn. Noe av det fine med iskaker, er at de kan lages mange dager i forveien – bare å husk å ta den ut minutter før servering, sånn at den rekker å tine noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg