onsdag 12. mars 2014

Første tegn på gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid.


Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. Gravid uke for uke.

LES OGSÅ: Terminkalkulator - slik regner legen ut din fødselstermin Andre, mindre vanlige tegn på tidlig graviditet inkluderer. Store mengder av hormoner i kroppen tidlig i svangerskapet kan gjøre en uvanlig emosjonell og gjøre at man gråter lettere enn vanlig. Enda sikrere enn tidlige graviditetstegn. Hvis du venter på å bli gravid , har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet.


Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet.


Helt fra de første tegnene på at du er gravid og frem til termin, er det mange gravide som opplever en del kroppslige plager.

PlussTid-ekspert og jordmor Karin Johansson ved Oslo Jordmor og Kvinnesenter forteller at enkelte kvinner merker endringer på kroppen den siste tiden før fødsel. Hva var deres første tegn på at dere var gravid ? Hadde til og med litt brunlig spotting rundt IKM. Var hellig overbevist om at mensen var i vente (de andre gangene hadde jeg håp men nå var jo menstegnene sååå tydelige). Etterpå har jeg skjønt at disse tegnene var tegn på graviditet, hehe.


Men ble ganske paff da det stod gravid på pinnen, ja. Ikke at have tegn på graviditet eller at få samtlige graviditetstegn fortæller ikke noget omkring, hvordan graviditeten i øvrigt kommer til at forløbe. Det er langt fra sikkert, at du har alle symptomerne, hvis du er gravid. Du kan godt være gravid , selvom du ingen symptomer har.


Der er kun er én helt sikker måde at vide på , om du er gravid. Brug den BH, som støtter dine bryster mest, for at undgå ubehag. Madtrang eller madlede.


Pludselig kan du slet ikke få nok af syltede agurker. Kroppen din jobber hardt, og skal slik som resten av deg, venne seg til den store forvandlingen som skjer. Vær oppmerksom på at tegn på tristhet også kan være en begynnende depresjon, og ikke bare et tegn på graviditet.


Kvinner har en høyere risiko for å utvikle en depresjon når de er gravide. Her er oversikten over vanlige tegn på graviditet.

Folat fås på apoteket. For én er ikke bevis nok… Og fordi du lurer på om det faktisk kan stemme at du fortsatt er gravid – på ordentlig! Det aller første tegnet på at overgangsalderen er nær, er nemlig ofte usynlig. Det er at kvinnen ikke blir gravid selv om menstruasjoner fortsatt er normale.


Dette skjer omtrent ti år før menstruasjonen stopper opp, sier overlege ved kvinneklinikken på St. Olavs Hospital Mette Haase Moen. Deres første tegn på graviditet? Sist jeg var gravid hadde jeg kun ømme bryst, men det har jeg til vanlig mellom el og ikm. Så egentlig ingenting.


De første tidlige tegn på begynnende fødsel kan være tegningsblødning, veer eller at fostervannet går. Noen opplever også mer uspesifikke tegn som for eksempel nedpress eller tyngdefølelse i livmor. Spør du andre kvinner som har født, vil du sikkert få ulike historier om hvordan de opplevde første tegn på at fødselen var i gang. Det var det som fikk meg til å lure på om jeg faktisk var gravid.


Noe som er et bonus for meg, da mine alltid har vært ufølsomme! Andre symtpomer har vært minket matlyst (totalt IKKE lyst på snop) og trøtthet den første måneden. Jordmor Laila forteller at det første tegn på graviditet er at menstruasjonen uteblir.


En graviditetstest vil fort kunne gi et svar på om det er årsaken. Det skyldes hormonene som er satt i sving. Også kvalme og tretthet er vanlige tegn , og skyldes økt hormonmengde i kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg