onsdag 19. mars 2014

Amming kalorier

De fleste vil gå ned i vekt i løpet av fullammingsperioden, men det er individuelt hvor mange kilo og hvor lang tid vektnedgangen tar. Det anbefales ikke å slanke seg aktivt, men i stedet spise sunt, variert og være i bevegelse. Hvor mange ekstra kalorier trenger ammende kvinner?


Kaloribehovet ved amming varierer mye. Jo mer melk du som ammende produserer, desto flere kalorier skal forbrennes. Forbruket varierer også i løpet av ammeperioden - blant annet i takt med at babyen vokser og etter hvert som morsmelken blir supplert med annen mat.


Så lenge du spiser nok kalorier og får all den næringen kroppen din trenger – karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler – bør det gå fint. De som lever på et vegetarisk eller vegansk kosthold mens de ammer, må passe på at de får i seg mye vitamin B1 vitamin kalsium og omega-3-fettsyrer. Uansett om du skal ned i vekt , opp i vekt, eller forsøker å holde vekten stabil, bør du vite hvor mange kalorier du trenger hver dag. Spiser du for lite kalsium, vil det ikke gå utover melken og babyen, men kroppen din, noe som også gjelder andre næringsstoffer som for eksempel jern. Tannhelse og amming.


Forskning viser at nattamming på rene tenner er ok, men antall nattammninger bør begrenses etter at barnet blir ett år. Morsmelk inneholder bakteriehemmende og infeksjonsbeskyttende stoffer. Unngå store mengder sukker og fett i det daglige.


Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk. Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Amming og tannhelse. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder.


En av de mange fordelene med amming er høyere kaloriforbruk. Kvinner går vanligvis opp i vekt under graviditeten. Det kan være vanskelig å bli kvitt de ekstra kiloene.


Men når du ammer, vil flere kalorier forbrennes hver dag. Med et balansert kosthold kombinert med amming vil det ikke være for vanskelig å komme tilbake til din gamle vekt. Om du går ned i vekt mens du ammer, så har det med mengden kalorier du får i deg, og mengden du forbrenner ved å produsere melk. Dette har skapt en formening om at amming motvirker overvekt. Men, dette er ikke tilfellet for all kvinner.


For noen mødre kan amming føre til vektøkning, uten at de helt skjønner hvordan det skjer. Men amming i praksis kan være helt annerledes. Hva kan en ammende mor egentlig forvente?


Jeg skriver ikke dette innlegget for å demotivere, men for å forberede, en kommende mor. Jeg har fullammet jenta mi, ammer fortsatt (hun er snart måneder) og kommer til å gjøre så lenge hun ønsker og jeg klarer. Og er det ok g ned 5-kg pr uke likevel? Dette kan holde deg slank i flere tir - Nettavisen 17.


Fakta om amming - Medela Ting du kanskje ikke visste om amming. Så lenge du opprettholder et godt tempo så er det også naturlig at en blir sterkere og raskere etterhvert som svømmeformen blir bedre. Kan garantere at du brenner godt med kalorier og hele kroppen får trent uten belastning. En kalorikalkulator forteller deg hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller oppnå moderat til kraftig vekttap. Beregningene i Klikks kalorikalkulator er basert på kroppsvekt, høyde, alder, kjønn og aktivitetsnivå.


Ligner statens anbefalinger. Ernæringsfysiolog cand. Gunn Helene Arsky peker på at kostopplegget ikke er langt unna de statlige anbefalingene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg