onsdag 5. mars 2014

Sopp gravid

Sopp gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet.


Sopp gravid

Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet på at du er gravid. Det arter seg som hissig rødhet, svie og kløe på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod.


Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Den kan ligge som et belegg på skjedeveggen. Denne kan også brukes av gravide , men kun i samråd med lege. Kontakt i så fall fastlegen din, råder Løvendahl Mogstad.


Sopp gravid

Gravide skal ikke bruke medikamenter mot sopp i mer enn to uker sammenhengende. Hun minner også om at gravide bør ha lavere terskel for å besøke lege – særlig om det oppstår nye og uvante symptomer og plager. Ifølge Åse Storfjell-Olven, farmasøyt i Vitusapotek, kan underlivssopp forekomme oftere hos gravide enn hos ikke- gravide.


Underlivssopp er vanlig hos gravide på grunn av deres økte nivåer av østrogen, som kan føre til forandringer i skjeden som gjør det gunstigere for oppvekst av sopp , forklarer hun. Jeg er en kvinne på år som har to barn på og år. Hver gang jeg er gravid så begynner graviditeten med en soppinfeksjon. Ved siste graviditet brukte jeg canesten (vaginaltabletter og krem) og ved de to tidligere pevaryl (vaginaltabletter og krem).


Sopp gravid

Candida er en sopp. Hyppigheten øker etter graviditetens varighet. Hvorfor får man soppinfeksjon? Jeg er gravid i uke og har fått kraftig soppinfeksjon (bekreftet av lege). Jeg har hatt gjentatte soppinfeksjoner i mange år før jeg ble gravid , og det eneste som har hjulpet - til gjengjeld svært effektivt - har vært diflucan, som jeg jo ikke kan bruke som gravid.


Egen fangst av fisk og plukking av fugleegg, sopp , bær etc. Enkelte havner og fjorder langs kysten av Norge er spesielt forurenset. Se Kostråd for Fisk og skalldyr fra visse havner og fjorder.


Generelt bør gravide unngå fisk og skalldyr som er fanget nær eksisterende eller tidligere industriområder (fremmedstoffer). Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon.


Dersom det også er soppinfeksjon i munnvikene, behandles det med klotrimazol krem som påsmøres 3-ganger daglig i 1-uker. Hvis du er gravid , er det helt naturlig at den hormonelle balansen forandres og påvirker kroppen. Det skyldes hormonforandringen i kroppen. Diabetikere og gravide er spesielt utsatt, og etter en antibiotikakur er man lettere mottakelig for soppinfeksjoner.


Sopp i underlivet - symptomer. Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis. Symptomer på sopp i underlivet er ofte kløe, svie eller smerte ved sex. Så langt som jeg har lest meg til så skal vi ikke spise villtvoksende sopp pga radioaktivitet som henger igjen fra ulykken. Ellers dyrkes jo shampingnong stort sett innendørs og burde ikke være noe problem.


Har lest en eller annen plass at den bør varmebehandles, ellers litt øket kreftfare. Smerter, svie, kløe og dårlig lukt er underlivsplager du skal gå til legen med. Gjærsoppen candida albicans er en del av normalfloraen der bakterier og sopp lever i balanse med hverandre. Finner du sopp du ikke har sett før, kan du rapportere inn til tjenesten.


Det gjør du på følgende måte: Ta var på soppen og ta bilde av den imens den er helt fersk. Bildet legger du som vedlegg i en e-post. Små barn kan ta på sopp og spise mat etterpå, uten å vaske hendene. Dette er aldri farlig selv om soppen er giftig.


En bit av soppen må spises for å gi forgiftning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg