mandag 17. mars 2014

Gravide symptomer

Gravide symptomer

Graviditetstest som er 9 sikker. Diskret levering innen 1-virkedager. Er dette symptom på at jeg er gravid ? Mange er opptatt av å få vite svaret så tidlig som mulig, men det er ikke alltid like lett å tolke symptomene riktig. Hvis man tror man er gravid , er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på. Men det er mulig å få noen tegn og symptomer på at man er gravid , allerede før dato for forventet menstruasjon har passert.


Gravide symptomer

Tidlige symptomer på graviditet. Symptomer kan komme så tidlig som i uke fem til seks. Ni av ti kvinner har symptomer på graviditet ved uke åtte.


Hvorfor opplever man symptomer ? Mange av forandringene og symptomene som skjer i kroppen når man blir gravid skyldes hormonelle endringer. Noen hormoner har man bare i kroppen når man er gravid. Dette gjelder for eksempel hormonet hCG (humant koriogonadotropin).


Gravide symptomer

Andre hormoner finnes hos alle, men de vil ha et endret konsentrasjonsnivå hos. Prøver du å bli gravid , og lurer på om noe er på gang? Det finnes ulike symptomer som kan antyde at du kanskje er gravid. Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet. Hvis du er gravid , merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene.


Det er lite sannsynlig at du får alle på én gang. Det er svært mange likheter mellom desse to desverre, men nokre markerte forskjeller er det: 1. Noen oppdager symptomer ganske tidlig, andre senere. Noen har få symptomer , mens hos andre kan de oppleves svært plagsomme. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Sjansen er stor for at du ikke merker noe som helst til at kroppen endrer seg så tidlig i svangerskapet, men det er lov å kjenne etter, og kanskje diskutere eventuelle symptomer med andre prøvere?


Gravide symptomer

Noen symptomer kan dukke opp i den tiden du har gått glipp av en periode, eller en uke eller to senere. Hvis du ikke kan holde styr på din menstruasjonssyklus eller om den varierer mye fra en måned til den neste, kan du ikke være sikker på når du kan forvente mensen neste gang. Ved symptomer bør den gravide undersøkes for bakteriell vaginose, Candida albicans (sopp) eller Trichomonas vaginalis og eventuelt behandles. Cytomegalovirusinfeksjon Det anbefales ikke testing for CMV-virus av alle gravide utover de med symptomer på akutt infeksjon hos mor, eller ultralydfunn hos foster som kan tale for intrauterin infeksjon.


Fem uker gravid og mage på størrelse med fem måneder gravid. Hurra… Magestørrelsen kommer til å variere veldig fra morgen til kveld. P – Puppene forandrer seg.


Brystvorter som er ømme bare du ser på dem, årer som plutselig dukker opp under huden, BH-størrelsen som blir for liten… Og dette er bare starten på forandringene! Vanligvis asymptomatisk eller influensaliknende sykdomsbilde, men kan hos fostre, nyfødte og eldre og immunsvekkede gi alvorlig sykdom. Vanligste manifestasjoner hos ikke- gravide er meningitt og sepsis, diaré er svært sjelden.


Intrauterin infeksjon kan føre til fosterdød. Selv om testen viser at du ikke har diabetes type eller vil gravide som har en noe forhøyet blodsukkerverdi bli tilbudt henvisning til en sykehuspoliklinikk som behandler kvinner med diabetes i svangerskapet. Dette er fordi gravide i denne gruppen har en økt risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes senere i svangerskapet.


Differensialdiagnoser: Mange som blir smittet får sannsynligvis ingen symptomer , eller kun helt lette og uspesifikke symptomer , som kan mistolkes som en lett influensa, uvelhet eller lignende. Mest alvorlig er nevrologiske symptomer som følge av en encefalitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg