mandag 10. mars 2014

Seig pavlova

Gjør du det, kan du vinke farvel til en sprø og seig pavlova. For å få ned antallet mislykkede pavlovaer til årets 17. Pavlova er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk og seig inni. Topp den med krem og smak etter ønske. Pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni.


Men det er mange som sliter med å få dreisen på hjemmelaget pavlova. Enten blir marengsen altfor sprø, eller så blir den seig og rå. Her får du tips som gjør pavlovaen vellykket, rask og enkel.


Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien. Jeg laget bunnen to dager før og pyntet den i festlokalet rett før den skulle serveres. Enkelt og greit, og jeg har enda til gode å se noen si nei takk til en pavlova med friske og fristende. Hvert år møter jeg på samme problem når jeg skal bake pavlova til 17. For å unngå at dette skjer i år, har jeg spurt to av Norges største bake-bloggere om hva skal til for å få en marengs som er glansfull og velsmakende?


Seig pavlova

Sånn lager meg min pavlova -bunn: eggehviter piskes i en helt tør og ren glassbolle, til den blir hvit og fin, så ha oppi litt og litt sukker (250gr) også etter å ha pisket det sammen skal du SIKTE oppi ts maiz-stivelse, og en klype salt, og en ts sitron. Til pavlova , pikekyss, sitronpai eller verdens beste. Marengsen brukes i mange av våre favorittkaker. Vi feirer midtsommer med en ekstra stor Pavlova her på Det søte liv! Pavlova lages vanligvis som rund kake, og jeg har tidligere laget Midtsommerpavlova på denne måten.


Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning. Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem. TORO Marengs Pavlova gjør det lett å lykkes med marengsbunnen.


Seig pavlova

Server pavlova med vaniljekrem og friske norske bær. Den perfekte dessert til enhver anledning. Oppskrift på pavlova. Bunnen til en pavlova kan enkelt lages dagen i forveien, men det beste er å vente med bærene og pynten. Dersom du pynter den med bærene og lar den stå over natten risikerer du en myk pavlova - og det vil du ikke ha!


Pavlova er marengs i bunn og grunn, og noen liker den seig , mens andre liker den tørr. Derfor har jeg beskrevet to måter å lage denne på, enten ved å la den stå kort tid i ovnen (for seig kjerne), eller ved å la den stå lenge i ovnen på lav temperatur for (tørr kjerne). Luftige, lekre og smakfulle minipavlova gjør alltid suksess når de kommer på bordet, og er ypperlig å servere som dessert på for eksempel 17. I så fall finnes det TRE typer pavlova.


Seig pavlova

Den jeg lager er ikke det spor seig eller hard. Den har et tynt, sprøtt skall og en kjerne som er himmelsk myk og smelter på tunga. Som skyer under kremtopping. Til ts: pavlova skal ha en klar overvekt av eggehviter (5-stk til en kake). Fyll den med rips, blåbær, bringebær, jordbær og krem rett før du skal servere den.


Populært på kakebordet på 17. Wenche lagde pavlova i dag. Perfekt til vårens og sommerens selskaper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg