tirsdag 26. februar 2019

Vond hals tips

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking.


Vond hals tips

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Drikk noe kaldt med isbiter, eller spis iskrem for å lindre en vond hals. Spis masse c-vitaminer tabletter, eller spis frukt som inneholder det, slik som kiwi eller appelsin. Har du flere tips mot vond og sår hals ? Send dem inn, slik at flere kan få gleden av dem.


C-vitaminer i kiwi mot vondt i halsen : Foto : kjerringrad. Ved vond og sår hals er det viktig at du holder deg god og varm, og at du sørger for å få i deg nok drikke. Røyking kan forverre plagene, så det er gunstig å trappe ned eller slutte å røyke hvis man er mye plaget. Dersom du har vondt i halsen kan du bruke halstabletter for å ha noe i munnen, og gjerne noen med varmende eller kjølende effekt, da det oppleves lindrende.


Vond hals tips

Tips for å lindre sår hals 1. Dette rådet kan du fort få av legen din. Det finnes mange urter og planter som benyttes i te mot sår eller vond hals. Ofte kommer det i forbindelse med forkjølelse eller influensa. Vond hals kan lindres med enkle grep.


Da er det godt å vite at det finnes kjerringråd mot problemet. Les mer om vond hals. Stemmeløshet oppstår som regel i forbindelse med forkjølelse eller andre infeksjoner i halsen.


LES OGSÅ: Sår og vond hals - hva kan årsaken være? Flere studier har vist at det å gurgle varmt saltvann flere ganger om dagen kan redusere hevelse og slim i halsen, og på den måten blir du raskere kvitt bakterier. En generell anbefaling er å løse opp en halv teskje i en kopp med vann. I noen tilfeller kan vond hals være forårsaket av kyssesyke (mononukleose) eller andre sykdommer.


Hvis halssmertene ledsages av generell sykdomsfølelse, høy feber eller pustevansker bør lege kontaktes. Jeg pleier å koke meg en kopp te. Det har i alle fall en lindrende effekt, hvor mye bedre halsen blir vet jeg ikke.


Men tviler på det funker sånn sett Men det lindrer, og det er vel det de fleste andre kjerringrådsprodukter også gjør. Sår hals er gjerne et tegn på at forkjølelse eller influensa er på gang. Med hovne slimhinner i halsen kan det være vondt å svelge og snakke. Det tar fra et par dager til rundt en uke før du er kvitt sårheten i halsen – men prøv disse rådene for å lindre plagene og for å bli raskere frisk. Andre årsaker til sår og vond hals.


Ifølge Norsk legevaktshåndbok kan en rekke sykdommer være årsaken til sår og vond hals : Kyssesyke, kalles på fagspråket mononukleose. Symptomer kan være slapphet, feber og hodepine, sender halssmerter. Starter ofte med feber, sår hals og svelgesmerter. Reserver ditt Hotell i Hals online. Fantastisk tips til deg som plages med sår og vond hals ! Er du plaget med at du fort blir småsyk eller det som verre er på vinteren?


Mange av oss føler oss redusert på vinteren på grunn av forkjølelse og sykdommer som gjerne sprer seg kjappere enn resten av året. Etter at man har blitt smittet så går det 2-dager før sår hals , tretthet og eventuelt feber (-følelse) oppstår. En dag eller to etter dette kommer de. Siden antibiotika kun har effekt mot bakterier, og forkjølelse skyldes virus, har antibiotika. Dere har vel ikke tilfeldigvis noen tips mot sår hals ? Noen som har tips mot vond hals.


Bananer inneholder næringsstoffer slik som vitamin B kalium og vitamin C. Fordi dette er en myk frukt, er den ikke vond å svelge, og et lavt syrenivå gjør at den er fin å tygge og svelge. Det er heller ikke nødvendig å behandle bakteriene, med unntak av streptokokker. Det er enighet om at denne typen bakterier bør behandles med penicillin. Det er imidlertid også bred enighet om at alle andre bakterier og virus som forårsaker betennelse i hals eller svelg, bør tas hånd om av kroppen selv.


Vond hals tips

Barn kan i tillegg oppleve magesmerter og oppkast. Pasienter med sår hals skal vanligvis behandles symptomatisk uten antibiotika. Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen.


Det er derfor som regel ikke nødvendig for pasienter med sår hals å oppsøke lege. Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg