mandag 4. februar 2019

Gravid mens

Kan man være gravid selv om man har mensen ? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Gravid når man har mensen - går det egentlig an? Hos de aller fleste kvinner vil sjansen for å bli gravid under mensen være mye mindre enn på andre tidspunkt av måneden.


Men graviditet under menstruasjon er ikke umulig. Jordmor sier at det også kan variere når man med sikkerhet kan slå fast at man er gravid. Det kommer an på graviditetstesten, noen er mer sensibel enn andre. Det er noen som viser positivt to-tre dager før forventet menstruasjon, mens andre må man vente til forventet mens eller en dag over forventet mens. Jeg kjenner stk som hadde mensen til riktig tid hver mnd gjennom hele svangerskapet.


For de visste ikke de var gravide siden de hadde mensen. Det er ikke helt uvanlig å blø av en morkake som ligger lavt, dvs foran mormunnåpningen, f. Begge har nå den dag idag friske og fine barn så det kan jo være en mulighet. Om innbilt svangerskap: Du tenker kanskje på at man tror man er gravid uten å virkelig være det. Dette er en psykisk forstyrrelse som er svært sjelden, men det er beskrevet, også i Norge. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.


Gravid mens

Men hovedregelen er at får en jente mensen er hun ikke gravid. Mensen er i utgangspunktet en trygg periode, men det har skjedd at en jente har hatt eggløsning under mensen , men dette er svært skjeldent. Det er alltid anbefalt å bruke prevensjon dersom man ikke ønsker å bli gravid. Noen ganger skjer det uten at det er noen spesiell grunn. Hvis mensen ikke kommer til tiden kan det bety at du har blitt gravid , men det trenger ikke å være grunnen.


Prat med foreldrene dine, helsesykepleier eller lege om mensen blir borte i lengre tid. Ut fra et føre var-prinsipp anbefaler man likevel den gravide å begrense bruk av denne typen maleprodukter. Du skal ikke være engstelig hvis du allerede har malt med slik maling, men heller unngå å male med slik maling senere i svangerskapet.


Gravid mens

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Mange gravide bekymrer seg for dette, men småblødninger er også veldig vanlig. De kommer gjerne fra slimhinnene, som på grunn av økt blodvolum i kroppen har lettere for å blø under svangerskapet, forklarer jordmor Kopperud.


For å svare på dette spørsmålet, er det første du bør vite at man ikke kan få mensen mens man er gravid. Hvis man tror man er gravid , er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på. Men i løpet av første trimester blør noen kvinner på samme måte som menstruasjon.


Gravid mens

Men det er mulig å få noen tegn og symptomer på at man er gravid , allerede før dato for forventet menstruasjon har passert. Tidlige symptomer på graviditet. Mange kan få mens men være gravid ja, men tester du negativt og får vanlig mens med ferskt blod så er det bortimot null sjanse for at man er gravid. Men hvis du opplever takvise, sterke smerter og kraftige blødninger skal du kontakte lege, sier hun. Dattern min var mnd og da var tiden inne for p piller enn å hoppe av i svingen.


Vitaminer, mineraler og kosttilskudd mens du er gravid Den beste måten å få i deg de vitaminene og mineralene du og barnet ditt trenger, er gjennom maten. Noen næringsstoffer er spesielt viktige for deg som er gravid , og det anbefales at gravide tar tilskudd av folat og vitamin D. Andre kosttilskudd kan være nødvendig dersom du utelater viktige matvaregrupper fra kostholdet ditt. Prøv å være litt overbærende og gi henne litt ekstra service, men sett også grenser for hva du finner deg i. Du fortjener ikke å bli tråkket på selv om hun er gravid. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her. Men andre blødninger kan man ikke gjøre noe me annet enn å ta det med ro og unngå samleie mens blødningen varer.


Blør du tidlig i svangerskapet, kan man sjekke med ultralyd om fosteret lever, eller det går an å ta blodprøver hos fastlege med et par dagers mellomrom for å se om nivået av svangerskapshormonet hCG øker eller synker. Matportalens redaksjon svarer ikke på enkelthenvendelser fra gravide , men lagrer henvendelser slik at de blir tatt med i vurderingen når kostrådene skal revideres. Har du spørsmål angående kosthold mens du er gravid , må du ta kontakt med helsestasjon, jordmor eller fastlege.


Dermed kan du være sikker på at du kan stole på resultatet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg