onsdag 6. februar 2019

Mat i hellas

Mat i hellas

Jeg har tidligere skrevet om gresk vin, som har gått fra å være grusom til god. Men maten har jeg av en eller annen grunn hoppet over. For Hellas er et matland av dimensjoner, der hvert måltid er en fest!


Mat i hellas

Vi endte opp med å spise veldig mye god mat i Hellas , og ikke minst bli inspirert til å lage mer gresk mat hjemme. Jeg synes den greske maten var en herlig blanding mellom det italienske og tyrkiske kjøkkenet. Friske, fargerike råvarer, deilig olivenolje og gode krydre. Hellas grenser til Albania, Nord-Makedonia, Bulgaria og Tyrkia. Fastlands- Hellas består av den sørligste delen av Balkan, (også kalt det greske fastlandet) og halvøya Peloponnes.


Den serverer også japansk mat og holder meget høy kvalitet på mat du sjelden spiser. Drikkevarer i Aten. Blir du ikke mett, bestiller du bare flere. De små fatene med mat blir satt midt på bordet, så alle kan smake litt av alt.


Mat i hellas

Det følger sjelden serveringsbestikk me du forsyner deg av rettene med ditt eget bestikk. Og ja, det er greit å forsyne seg flere ganger. I Norge er maten er personlig ting: Det skal jeg ha, hva skal du ha?


Det var vel ingenting av dette som var spesielt for Kreta, men for Hellas generelt! Og jeg er enig i at man bør smake på Stifado, men også Giovetsi og Kokkinisto og skikkelig Moussaka og Bekri Meze osv osv. Hold dere til gresk mat , og styr unna de stedene som lever av lokasjonen sin. HELLAS ØYER: Hellas er en stor favoritt blant nordmenn hver eneste sommer og det er ikke så rart når fellesnevnerne for de greske øyene er strålende sol, krystallklart, nærmest turkist vann, herlige strender og fantastisk god mat. Jo, rød paprika og noe som heter boukovo, en type knuste, røde chilipepper eller -flak.


Alt dette forteller oss i tillegg at dette opprinnelig er mat fra Hellas ’ nordre områder, hvor både boukovo, bønner og rød hornpaprika dyrkes. Gresk mat er kjempeberømt. Har reist en god del i Hellas og syns det meste er helt ok, enkelte ting virkelig bra, og enkelte ting igjen ikke fullt så spennende.


Det er vel fordi mange av turistmenyene inneholder nøyaktig de samme tingene. Her er verdens billigste ferieland. Pølser på termos på flyet - lag din egen flymat.


Tar du med pølser på termos eller annen varmmat for å spise på flyet - eller nistepakke hjemmefra - i stedet for å bestille flymat om bord eller kjøpe med dyr baguette fra flyplassen, er det også mye å spare. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Zoek en Vergelijk Dans Mat online. Bespaar nu met GigaGunstig!


Mat - og vinturer i Hellas : Se anmeldelser og bilder av mat - og vinturer i Hellas , Europa på TripAdvisor. Der er det sikkert god mat. Hva drikker man så til maten i Hellas ? For gresk vin er vel heller ikke noe å skryte av? Vel, det finnes faktisk ganske mange vinprodusenter i Hellas , og mange av disse produserer veldig bra vin, men det er kanskje ikke disse som er lettest tilgjengelig på tavernaene.


Prøv for eksempel retten saganáki, som er fritert ost servert med en sitronbåt. Eller hva med å bestille Mezé - Hellas sitt alternativ til tapas? Dette er den aller beste måten å få nye matopplevelser på. Vanligvis skjer det gjennom mat som ikke er varmebehandlet, som kalde salater, frukt og grønnsaker som ikke er skrellet.


Betyr dette at man bør styre unna den greske salaten når man er på ferie i Hellas ? Ja, i ytterste fall kan det bety det, sier forsker Petter Elstrøm i Folkehelseinstituttet til ABC Nyheter. NRK Mat har derfor funnet fram ti råvarer,. Opp med hånda den som har vært i Hellas uten å få servert salat med tomater, agurk, løk, oliven og fetaost. BILLIGST I BULGARIA: Sunny Beach er sommerens billigste badedestinasjon i en fersk prisundersøkelse fra britiske Post Office.


Hellas kanskje mest romantiske reisemål er den lille byen Parga som ligger på Hellas vestkyst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg