tirsdag 12. februar 2019

Spise omgangssyke

Spise omgangssyke

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort sett orker man ikke så mye mat når man har omgangssyke.


Spise omgangssyke

Og hva du orker kan variere en del fra person til person, noen synes salte kjeks er best, mens andre velger loff med syltetøy. Mat etter omgangssyke. Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig mat. Små barn må tilbys regelmessig drikke selv om de kaster opp. Den største feilen man kan gjøre, er å vente med å spise eller drikke “for at magen skal få hvile seg.


Om barnet ammes, fortsett å amme. Alle vil på et eller annet tidspunkt får omgangssyken. Dette fordi bakterier og virus som forårsaker oppkast og diare er svært smittsomme. Her er rådene for hva man bør spise og drikke når man er syk. Mange tenker at når man har diare bør man drikke minst mulig, slik at det kommer minst mulig ut.


Det viktigste er å drikke. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Omgangssyke er svært smittsomt, og utbrudd i skoler og barnehager er vanlig. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte.


Når du har omgangssyke er det viktig at du får i deg nok væske! Drikk derfor rikelig med vann (du skal ikke drikke melk eller spise melkeprodukter slik du sier). Dette hindrer at du blir dehydrert, noe som kan være svært skadelig for kroppen.


Spise omgangssyke

Du kan prøve anis-, fennikel-, ingefær- eller peppermyntete. Husk at hvis du ikke spiser , vil du føle deg kvalm og slapp lenger, legger hun til. Mens du er syk, er det imidlertid mer eller mindre fritt fram med mat.


Pass bare på å ikke bli for ivrig ved matfatet heller. Kroppen tar til seg væsken best ved at man drikker litt om gangen med jevne mellomrom. Når diareen avtar kan man spise som normalt, men man bør fortsette å drikke mye væske så lenge avføringen er løs. Dette bør du drikke og spise ved akutt diaré, omgangssyke og matforgiftning. Feil mat og drikke kan forverre tilstanden.


GJØR DIARÉEN VERRE: Grovbrø frukt og grønnsaker blir vanligvis sett på som sunn mat, men akkurat når du er syk bør du ikke belaste tykktarmen mer enn nødvendig. Norovirus mest vanlig. Utbruddene inntreffer stort sett gjennom vintermånedene. Denne står for over prosent av alle mage- og tarminfeksjoner i verden i dag.


Særlig hos eldre og små barn kan uttørking være et problem ved omgangssyke. Studier viser at man kommer seg fortere om man begynner å spise så fort som mulig, og det er god grunn til å tilby barn men omgangssyke både mat og drikke, selv om de kaster det opp. Begynn forsiktig med små porsjoner. Diett - hva skal man spise ved diaré?


Jeg har for tiden omgangssyken. Forrige gang jeg hadde det kunne jeg ikke spise noe som helst uten å kaste det opp igjen. Dermed lurer jeg på hva jeg kan spise , hvordan jeg skal spise det, og hva jeg burde holde meg unna, slik at jeg ikke kaster det opp igjen. Spis det du vil, og la barn få spise det de vil. Men det kan være lurt å starte med supper og most mat,.


Navnet har den nok fått på grunn av at omgangssyke smitter fra person til person. Den kan gå fra barn til voksen og omvendt mellom voksen og f. Ved omgangssyke som varer utover et par døgn med hyppige og kraftige tømninger, kan salttapet bli stort. Banan, ris, risavkok og blåbær kan gjøre avføringen mindre løs.


Hva slags mat bør jeg spise for å få magen til å stabilisere seg etter omgangssyken igjen? Medisiner gis vanligvis ikke. Kvalme og omgangssyke - kjerringråd.


Vi har fått inn et råd mot kvalme og omgangssyke. Sørg for å ligge med hodet høyt, støttet behagelig opp så nakken får være så rett som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg