fredag 22. februar 2019

Foster 4 uker

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Ikke rart man blir forvirret.


Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet.

Da embryoet har festet seg til livmoren, vil små blodkar vokse inn inn slimhinnen, og mange vil da oppleve en festeblødning. Gravid symptomer uke 4. Mange som er gravid i uke føler også noe som kan likne på menssmerter eller mensmurringer. Ta en graviditetstest. Nå kan du trygt ta en graviditetstest.


Uke : Du har sannsynligvis ikke merket noe til svangerskapet ennå. Noen venter kanskje i spenning, mens andre er helt uvitende. Embryoet ser ut som en flat skive, og fostervannshulen der barnet skal utvikles og modnes, dannes.

Fra og med uker gammel kalles barnet for et foster , og det kan bøye knærne, støte veggen fra seg og dreie på hodet. Finger og tånegler vokser, og barnet har begynt utvikle et eget fingeravtrykk. Fra uker forsøker barnet å suge på tommelen sin.


Hvis du vil sende informasjon til en pasient skal dette skje med sikker kommunikasjon på sikkerhetsnivå 4. Dette tilbys ikke via NEL, men bør skje via den foretrukne kommunikasjonskanalen legekontoret benytter. Du kan laste ned pasientinformasjoner fra NEL som PDF ved å trykke utskriftsknappen til høyre og velg lagre som PDF som. Menneskefoster: Til venstre, ca. Uke (fosterets uke 8) Fosteret er nå ca. Det begynner å ligne mer på et menneske, både øyne og ører er lett gjenkjennelige, og halen er borte.


De fleste indre organer er nå anlagt. Uke (fosterets uke 9) Fosteret er nå ca. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet.


Når babyen sparker, kan du kanskje se foten helt tydelig gjennom mageskinnet. Babyen er omtrent centimeter lang og veier kilo. Fram mot slutten av åttende uke ( uke 8) skjer det kun små forandringer med organene.


Fra niende uke ( uke eller svangerskapsuke 10) skjer det ikke flere vesentlige forandringer, og barnet kalles nå et foster.

Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå. Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer. Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker. Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste.


Det er elleve uker gammelt (- = uker ). Venene og organene er klart synlige gjennom det tynne hudlaget. Kroppen starter å strekke seg og hodet utgjør nå en tredjedel av kroppslengden. Hvis det er en jente, har hun nå mer enn millioner egg i eggstokkene sine.


Hoste i 3- uker i forbindelse med en infeksjon i de øvre luftveiene krever ingen særlige undersøkelser, men du bør gå til lege hvis hosten fortsetter i mer enn uker uten noen påviselig grunn. Du skal alltid kontakte lege hvis du hoster opp blod. Husk at du har krav på to uker fri i forbindelsen med fødselen.


Noen arbeidsgivere trekker deg i lønn for disse ukene, andre gjør det ikke. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg