mandag 25. februar 2019

Oppkast og diare gravid

Diaré dehydrerer, men oppkast gjør at man mister væske raskere. Da kan væskenivået bli farlig lavt, og må få væske intravenøst, sier Michelsen. Det finnes en rekke virus som kan gi diaré og oppkast. Noen virus gir først og fremst kvalme og oppkast , andre gir hovedsakelig diaré - det vanligste er likevel en kombinasjon. Det er også forskjeller mellom de ulike typene virus i tiden det tar fra en blir smittet til sykdommen bryter ut (inkubasjonstiden).


Mange opplever kun litt morgenkvalme og en enkelt brekning, mens andre er plaget av voldsom kvalme og kaster opp en rekke ganger. Omtrent prosent av alle gravide er kvalme i starten av svangerskapet. Driver av Reiseklinikken, infeksjonslege og zolog Gunnar Hasle, forteller at bakterielle infeksjoner er den vanligste årsaken til diaré på ferie. Akutt diaré skyldes som regel at du har fått i deg bakterier eller virus som magen reagerer på. Her finner du stoppende midler som kan lindre plagene.


Kvalme, oppkast og diaré. Over 8gravide kvinner med minst en tidligere spontanabort deltok i denne studien. Snittalderen på kvinnene var år da studien startet. Sv: diare ved graviditet. Bare at eg har motsatt av deg, og no begynnte eg på pencillin som gjør at man får enda hardere mage så no går eg på ido-form.


Ellers tar eg meg litt Duphalac innimellom, kjøpte den da jeg hadde født førstemann, pga jeg ikke klarte å gå på do etter fødselen. Kan tyde på ileus, men også obstipasjon. Observasjon utenfor sykehus? Ved fredelig klinikk og få funn kan pasienten observeres hjemme, på legevakten eller i kommunal øyeblikkelig hjelp døgnenhet. Husk at kvalme og oppkast også kan ha andre årsaker enn infeksjon.


Hvis du bare er kvalm og har oppkast , uten at det kommer diare i løpet av et døgn, øker sannsynligheten for at det dreier seg om noe annet enn en mage- og tarminfeksjon. Hos spedbarn under måneder forekommer mage- og tarminfeksjoner sjeldent. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Har drukket eplemost og farris og det hjelper jo iallefall når det ikke går opp igjen med en gang. Fikk også i meg litt salt popetgull i natt, så har fått sovet litt sånn innimellom! Jeg har heldigvis ikke sliti noe særlig med kvalme og oppkast tidligere i svangerskapet, og jeg unner virkelig ikke de som har det problemet!


Generelt er disse erfaringene assosiert med graviditet selv når personen ikke er gravid. Oppkast Gravid - gynekolog, sykdom, øyeleger, gynekologer, helse, legebehandling, gynekologi, laseroperasjon, legetjenester, allergi, graviditetskontroll, øyelege. Viruset er svært smittsomt og fører ofte til sykdomsutbrudd. Ved en Norovirus-infeksjon opplever vi ofte oppkast og diaré og noen kan oppleve magesmerter, muskelverk og feber, sier hun.


Infeksjon er vanligvis kortvarig og varer kun i ett til to døgn, men hvordan infeksjonen utarter seg kan være individuelt fra person til person. Urinen kan bli svært konsentrert og derved mørk, fordi væsketapet gjør deg uttørret (dehydrert). Oppkast og magesmerter er vanlig, det samme er tørste. Væsketap og uttørring er det farligste ved diaré.


Det kan gjøre deg sliten, søvnig og i verste fall gi bevissthetstap og død. Mistenkt utbrudd i kommunal helseinstitusjon skal varsles til kommunelegen og fylkesmannen. Diaré er farligere for små barn, syke og eldre mennesker.


Oppkast og diare gravid

Ved utbrudd i barnehager anbefales intensivert håndvask og rengjøring av stellebord og leker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg