mandag 18. februar 2019

Vannkopper ettersykdommer

På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper. Andre symptomer på vannkopper er generell feberfølelse,.


En gravid kvinne som er immun mot vannkopper, overfører sine. Vannkopper er svært smittsomt. Dette er årsaken til at de. Mulige komplikasjoner ved vannkopper Hvilke komplkasjoner kan man få når man har vannkopper ? Selv om vannkopper er en forholdsvis mild sykdom er det en del komplikasjoner man skal være ekstra på vakt ovenfor. For gravide er det svært uheldig å få vannkopper i siste del av svangerskapet.


Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Hvis du har hatt vannkopper én gang, kan du ikke få det igjen.


Du kan derimot få helvetesild senere i livet, fordi virus har ligget sovende i dine nerver. Jeg ville kontaktet lege, de kan få bl. Ene datteren min var veldig lita da hun fikk vannkopper , hun ble smittet av storebror som gikk i barnehagen og var derfor bare uker gammel da hun fikk det.


Er du immun mot vannkopper kan du trygt være sammen med de som er smittet uten at du blir syk. Det stemmer altså ikke. Hvis en gravid blir utsatt for smitte og ikke vet om de har hatt vannkopper tidligere, bør testes for antistoffer mot varicellavirus. Jeg har ei lita jente på snart to år som har hatt vannkopper , og hun rakk dag i barnehagen før hun begynte med oppkast. En person er smittsom fra ca.


Hva er tegnene på vannkopper ? Utslett, som regel først på overkroppen og i ansiktet. Siden kan det spre seg til hårbunn, armer og ben. Ofte blir mange barn smittet av vannkopper samtidig, enten på skolen eller i barnehagen, hvis ett barn først har fått vannkopper.


Ettersykdommer til vannkopper er lungebetennelse, øyebetennelse og brennkopper. I skjeldne tilfeller har man også sett hjernebetennelse. Dete er sykdommer man kan få, som i grunnen er skjledne.


Jeg nevner dem fordi man bør være obs, dersom barnet får feber og blir dårlig etter at vannkoppene har gått over. Har sjekket litt på nettet for begynte å lure på om det er vannkoppene som blusser opp igjen, da jeg føler at han har fått nye prikker. Så leser jeg at en må være oppmerksom på ettersykdommer etter vannkopper. Men det står ingenting om hva som er ettersykdommer og hva en skal se etter. At hun er frisk til torsdag er nok i overkant optimistisk, men det hender jo at barn får det lett.


Ungene hadde det lett, men voksne som ikke har vært så heldig å ha hatt det blir ofte veldig syke, får gjerne ettersykdommer som lungebetennelse osv. Kroppen har da ikke opparbeidet full immunitet, og vannkopper , som er et herpesvirus, kan da opptre igjen. Men s kom det en runde med vannkopper i barnehagen. Spesiell risiko for ettersykdommer til vannkopper nr den akutte sykdomsfasen er over. Dersom det er vannkopper med skorpe og litt gult under, er det ikke lenger smittsom – men det kan være at det har kommet bakterier i og dannet en brennkopp.


Sønnen min hadde vannkopper om sommeren, det var værst de første 2-nettene med kløe. Ellers var han frisk og lekte ute. Men jeg er ikke helt sikker på om det er lurt å bade i basseng med vannkopper ? Vær obs på ettersykdommer , sønnen min fikk halsbetennelse med i feber rett etter vannkoppene.


Helvetesild kan være et tegn på at immunforsvaret ikke fungerer som det skal på grunn av en annen sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg