torsdag 28. februar 2019

Stikk i magen

Førstehjelpsutstyr for hjemmet, jobben, bilen og hytta. Hei, har de siste ukene fra tid til annen følt et stikk i nedre høyre del av magen , nesten i lysken. Stikket kommer plutselig og uventet til forskjellige tider av døgnet og er ganske smertefult, men veldig kortvarig. Kjenner ikke noe før eller etter.


I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen.

Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen. Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet.


Helt tidlig i svangerskapet er de hormonelle forandringene store, og den lille livmoren vokser en god del – selv om det foregår bak symfysen uten at man kan se den utenpå magen enda. Stikningene kan sitte ganske lavt, rundt eller bak symfysen på en måte – det kan også være mer konsentrert i én av sidene. Det begynte på torsdag med stikking nederst på magen på venstre side.


Da trodde jeg at det bare var luft i magen , og fordi jeg hadde litt hard mage.

Men fikk gått ordentlig på do og greier på fredag, og ikke hatt noe problem med avføringen etter det. Men stikkingen har ikke gitt seg, den har bare blitt verre. Vondt i magen over tid. Mange sliter med magesmerter over en viss tid.


I mange tilfeller er dette ikke farlig, men det er likevel fornuftig å ta dette opp med. Jeg har i noen dager nå hatt vondt i magen , såklate murringer. Men i dag tidlig fikk jeg et ekstremt stikk og intens smerte da jeg bøyde meg ned for å knyte skoene mine, og disse smertene har kommet med jevne mellomrom i hele dag, helt til nå hvor jeg har dem stortsett hele tiden. Jeg føler at magen min er litt øm og sår på en måte.


Anonymforumet er felles for Barn i magen og Din baby. Husk at ikke alle har samme takhøyde når det kommer til ironi og sarkasme. Vi ber dere derfor om å tenke dere litt om før dere poster og svarer. Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften, kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen. Smerte på venstre side av magen bør ikke ignoreres eller overses.


Om noen av disse symptomene oppstår samtidig, er det grunn til bekymring: Konstant smerte. Dette er ikke noe som er begrenset til kun én dag i noen timer. Ved selve operasjonen er målet å få med seg noen centimeter med normal tarm på hver side av kreften.

Vi er få her inne og alle kjenner alle. Vi har ingen å miste, seier Ola Une Ferstad Liland i Geiranger. Han var i gang med å måke plassen utanfor galleriet sitt då ein. Sv: Stikking i magen Det høres normalt ut for meg, men er du usikker, så hadde jeg tatt en tur til legen. Jeg gikk rundt med mensensmerter, stikkesmerter, murringer osv i mange uker, helt fra før jeg fikk positiv test til jeg var nesten uker på vei.


Vet at man kan kjenne murringer i livmor når man er gravi men er det vanlig å kjenne stikk ? Et stikk flere ganger om dagen. Mine er på høyre side. Det gjør litt vondt idet stikket er men kjenner ikke noe mer etterpå.


Noen med erfaringer? Over de siste dagene omtrent, har jeg hatt ubehagelige stikk i nedre ventre del av magen. Mellom bukspyttkjertelen og blærer. Smerten har er eller to ganger forsvunnet fra venstre side, og heller gått over til nedre høyre del av magen. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet.


Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. De er som regel ledsaget av en følelse av å være sliten, og kan være så voldsomme at du må legge deg ned og bøye knærne opp mot magen. Denne type smerter stammer sjelden fra underlivet, men vanligvis fra tykktarmen, en slags tykktarmskolikk. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.


Ja: Kanskje har du en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg