fredag 19. mai 2017

Spedbarn vil ikke sove

Det eneste du kan gjøre er å vente, og slå deg til ro med at det er helt unaturlig for en nyfødt baby å sove alene. Ingen pattedyr legger seg unna ungene sine når de skal sove , og det burde ikke mennesker gjøre heller. Spedbarn som ikke vil sove alene - Barn og.


Baby vil ikke sove alene. Sønnen min vil ikke sove! Slik skal det ikke føles. Du kan være verdens beste mor eller far selv om babyen din sliter med søvnen, og hvor raskt du får babyen din til å sove er ikke noen målestokk på hvor flink du er som forelder, understreker Caroline Lorentzen hos Sovehjelp.


Derfor bør ikke spedbarn sove i bilsetet. Om natten er hun også aktiv, for selv om hun sover og ligger stille, vil hun ikke slutte å lage lyder. Ikke dekk helt til vognåpningen med regntrekk eller teppe når barnet sover i vognen. Alt dette kan bidra til å redusere risiko for krybbedød.


Men hvis man opplever at den nyfødte har en veldig omvendt døgnrytme, det vil si sover mer og i lengre økter om dagen enn om natta, så kan det være lurt å vekke barnet etter tre timer søvn på dagen for å amme eller gi flaske. Det er lurt å tidlig venne barnet til at man ikke behøver mat i munnen for å sove , og at man ikke spiser om natten. Om man ikke går helt og holdent inn for dette vil man ikke lykkes. Det er alltid en eller flere årsaker til at barnet ikke vil sove , sier terapeut.


Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Det kan være vanskelig å få oversikt over hvor mye et lite spedbarn sover i løpet av et døgn, for det kan ta korte lurer som du ikke legger merke til. Tro det eller ei, men nyfødte sover seksten til atten timer i døgnet. Dette kan høres usannsynlig ut, for du føler kanskje ikke at du sover i det hele tatt. Hun forteller at babyen burde vennes til å sove i egen seng etter fylte seks uker, men at mange velger å vente til babyen er mellom seks måneder til ca.


Spedbarn vil ikke sove

Barn som får mareritt eller går mye i søvne, vil vanligvis vokse av seg disse problemene ved tiårsalder. Søvnmangel kan gi barn med epilepsi økt anfallstendens. Dersom du lurer på hva som er anbefalt søvnlengde for barn og unge, kan du se her. Mens bilseter er viktige når du reiser med et spedbarn , er det best at spedbarnet ikke sover i bilsetet når dere er hjemme, sier forsker Rachel Moon i en nyhetsmelding om studien.


Det tryggeste stedet for en baby å sove er på en fast, flat overflate, sier hun. Kan fort sitte oppe i 3-timer og vente på at han skal sovne igjen. Ligger helt rolig i sengen sin og koser med koseklut, så plutselig skal han opp og klatre eller begyn. Du kan ikke lære babyen din å sove , men heller, en baby vil sove naturlig på egenhånd.


Spedbarn vil ikke sove

Om du er usikker på det å sove i samme seng med et spedbarn , hold krybben nære ved deg så du kan være ved siden deres så fort som mulig. Noen barn vil sove hele natten så å si fra de er født, mens andre vil kunne våkne flere ganger om natten helt fram til skolealder. Du er derfor nødt til å føle deg fram, og tilpasse det du gjør etter hvilke signaler du får fra barnet ditt. Er barnet så engstelig for å sove alene om natten, at det til stadighet finner veien til foreldresengen?


Disse rådene kan kanskje hjelpe barnet å finne ro og nattesøvn, uten at det går utover din søvn. Hvis barnet ditt ikke sover , kan det hende det er noe på gang. De fleste barn er trøtte når de legger seg, og de vil sove. På 80-tallet var det vanlig å anbefale at spedbarna skulle sove på magen. Når man gikk over til å anbefale å sove på ryggen, falt forekomsten av krybbedød dramatisk.


Nå har forskere funnet ut mer av hvorfor spedbarn ikke bør sove på magen. Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. Karin Naphaug er forfatter av boken Sov godt, barnesykepleier og helsesøster. Sovemedisiner for barn er ingen god ide, og bør unngås.


Vi er alle forskjellige. Alderen for når barnet sover hele natten gjennom er forskjellig fra barn til barn, så ikke føl deg presset av at dette må skje til en bestemt tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg