onsdag 31. mai 2017

Måle feber under arm

Måle feber under arm

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Gratis avbestilling! Presise og raske termometer for måling av feber. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv grad. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Har en jente som ikke er i form her og hvis jeg skal legge på grad har hun 3 men hvis man skal legge på har hun jo ikke feber pr. Ikke betyr det så mye egentlig heller hva tallet viser, men jeg ble litt nysgjerrig rett og slett.


Ja, jeg vet at man egentlig bør måle rektalt, men det orker jeg ikke. Vi har et termometer som jeg kjøpte for noen år siden da vi skulle prøve å få barn for å måle morgentemp. Da lå jeg normalt på 38-3målt under armen.


Temperaturmåling i øret er rask å utføre (tar noen sekunder), hygienisk og pasientvennlig. Infeksjoner, betennelser, brannskader og andre store skader kan utløse feber. Allergiske reaksjoner kan også gi feber. Feber er ikke en sykdom, men et symptom.


Når immunforsvaret vårt starter å arbeide er det noen celler som frigir feberfremkallende stoffer som kalles pyrogener. Når han vanligvis har temp på 3under armen, da vil vel 3være feber for han? Eller blir det helt feil?


Det viser i hvert fall hvor unøyaktig det er å måle under armen. Det går greit med vaselin på tuppen (og plasthette). Barn under år får ofte høy feber , 30–45° C, selv ved ufarlige infeksjoner. Hvordan måle temperaturen i armhulen Plasser en ren termometer under armen og plasser arm ned igjen på toppen av det tett. Hvis du bruker et digitalt termometer, bør det piper når det er ferdig måle.


Hvis du har et glass termometer som bruker alkohol eller galinstan som sin måte å måle på, la termometeret under armen i minst fem minutter. Når vi måler i munnhulen, bør vi ikke under noen omstendighet bruke kvikksølvtermometer på grunn av faren for å knuse termometeret. Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler.


Måle feber under arm

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Finn de billigste billettene til Male. Sammenlign priser på momondo nå! For en aktiv fritid – året rundt, fra utemiljø til sport- og treningsutsyr. Eksempelvis spares mye tid ved å måle temperaturen i øret i stedet for i rektum - det kan være av betydning når temperaturen skal måles på mange pasienter, f. Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis ligge 4°C under endetarmstemperaturen, og målt i armhulen vanligvis 6°C under , ifølge.


Ved feber hos barn under måneder. Nakkestivhet kan være et symptom ved hjernehinnebetennelse. Hvis barnet er medtatt etter avkjøling og febernedsettende medisin. Hvor mye legger dere p nr dere mler temp under arm tunge.


Selv om mlinger tatt under armen er kanskje ikke alltid helt nyaktig, kan de gi deg en omtrentlig tall for bestemme hvorvidt du har feber. Men hvis man skal legge p har hun jo ikke feber pr. Jeg føler meg litt pjusk, litt som jeg har feber.


Varm men samtidig kald. Målte temperaturen. Den var første gang på 35. Barn under år får ofte høy feber , 30–45° C, selv ved ufarlige infeksjoner. Dette er ikke første gang jeg har følt at.


Måle feber under arm

Termometret kan også brukes til måling av kroppstemperaturen under armen. Kunne tatt den i munnen men jeg vet ærligtalt ikke hvor i munnen man legger det eller hvor mye en må legge til der? Alltid tatt under armen men ikke skjønt hvor unøyaktig det er før nå. Jeg vil ikke ta feber i endetarmen.


Det beste er å måle feberen etter å ha hvilt, f. Ved akutte tilstander er det vanlig å ha feber i tre til fem dager, men ved kroniske tilstander varer ofte feberperioden lengre. Har man høy feber kan man få andre symptomer, som å kjenne seg ør og slapp. Opplever man å få feber flere ganger i måneden, tyder det på at noe er galt.


Da er det viktig å gå til legen og finne årsaken, sier han. Dersom blodtrykket ligger i grenseland til å være for høyt, eller er moderat forhøyet, er det viktig at legen måler blodtrykket flere ganger for å bestemme seg for om det er et ekte høyt blodtrykk eller på grunn av stress under undersøkelsen. Viktig å måle flere ganger.


Tilstanden regnes forøvrig kun som feber når den har oversteget grader – sammenliknet med vår normale kroppstemperatur, som ligger på 34. Dette viser i de fleste tilfeller om det er snakk om en blodpropp i hjertet. Undersøkelsen er likevel ikke 1 sikker, dvs.


Måle feber under arm

Under innleggelsen blir det derfor tatt en rekke blodprøver som også kan avsløre om det dreier seg om en blodpropp. Det er kroppen selv som forårsaker feberen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg