fredag 5. mai 2017

Foster uke 20

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Halvgått svangerskap. Den lille veier ca.


Døgnrytmen er fortsatt langt unna.

Nå får fosteret søvnfaser. Det sover like mye som en nyfødt. Endelig er du halvveis i svangerskapet. Babyen er nå rundt centimeter lang og veier 3gram. De aller fleste kjenner bevegelser og spark rundt denne tiden, men noen få må vente enda litt til.


Gravid uke – Din kropp. Nå beveger barnet seg mer enn tidligere og de fleste kvinner kjenner i uke bevegelsene. Det kjennes ofte som rumlende eller kurrende, de ordentlige sparkene kommer senere når barnet er blitt større.

Uke begynner mandag 11. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Menneskefoster: Til venstre, ca.


I begynnelsen er mange, som vi har snakket om før, kvalme og trøtte og alt det der. Men så går man inn i en periode rundt uke hvor veldig mange føler seg svært fine. Kvalmen har avtatt, og man føler seg kanskje ikke så stor. Referanser: Helsenorge. Propedeutisk pediatri Per H. Har fosteret ubehag av livmorens kynnere?


Kynnere er mindre, uregelmessige sammentrekninger i livmoren som opptrer i siste halvdel av graviditeten. Fosteret likner nå mer og mer på en miniatur nyfødt. Lepper, øyelokk og øyenbryn er nå mer distinkt. Ja, jeg også i min uke 20.


Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Skal ikke noe annet enn å vente. De fleste vet at fosteret beveger seg, som vanligvis føles ekstra bra hvis du har hatt vanskelig for å tro at det virkelig er en baby der inne.


Vekten din har mest sannsynlig økt litt, og kroppen er blitt tyngre å drive.

Det er vanskeligere å presse blodet tilbake til hjertet, slik at du kan få hovne bein hvis du står mye i løpet av dagen. Vekten til fosteret dobles i løpet av to uker og veier mellom til 1gram. Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt.


Nå er de fleste organer anlagt. Føles det som om dagene over termin sleper seg av gårde? Da bør du huske på at det er helt normalt å føde fra to uker før til to uker etter termin.


Det er dessuten bare cirka fire prosent som føder på riktig dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg