fredag 5. mai 2017

Elveblest baby

Check out For The Baby. Her er råd til hvordan forebygge og behandle elveblest hos baby. Den er sjelden hos spebarn, men vanligere hos de litt eldre barna. Elveblest er en allergisk reaksjon i huden. Vablene er rosa eller hvitaktige, og de hever seg over huden.


Elveblest baby

De største vablene kan bli bleke sentralt og dermed få en rosa ring ytterst. De fleste som rammes av elveblest får det kun en gang, mens andre har stadig tilbakevendende episoder. Akutt elveblest forekommer hyppigst i barneårene, det samme gjelder elveblest av allergisk årsak. Barnets tarm skal venne seg til matvarer som inneholder proteiner som er fremmede for kroppen.


Hos noen ender det med at de blir allergiske i stedet for at kroppen lærer å tåle de nye matvarene. Dette gir symptomer som elveblest , brekninger, magesmerter, diaré, pustebesvær, forverring av atopisk eksem og i sjeldne tilfeller allergisk sjokk. På folkemunne kalles utslettet også for vabler eller neller.


Varmeutslett, miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn. Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær. Utslettet kan variere i form og utbredelse.


Jenta mi på fem år har de siste dagene vært plaget av elveblest , et vandrende utslett med små vabler som forflytter seg over hele kroppen. Vi trodde først at det var jordbær hun reagerte på, men hun har de siste dagene holdt seg unna all form for jordbær. Vi har også katter, men det kan heller ik.


Elveblest baby

De siste dagene har minsta på knappe mnd har flekkvis utslett som har kommet og gått. For meg ser det ut som elveblest , men jeg er usikker siden ingen andre i familien er plaget med dette. Det har vært tydeligst om morgenen når hun våkner, og da på den siden av fjeset som har ligget ned mot pu. Mange barn og babyer opplever å få kløende utslett og hvis denne kløen er kommet plutselig kan det for eksempel være elveblest. Det medisinske navnet på elveblest er urticaria, og dette vil komme til syne på barnets hud som små hevelser.


Ser ut som jeg plutselig har fått elveblest over hele kroppen. Lurte på om noen andre har erfaring med det under svangerskap og eventuelt tips ? Jeg og har hatt noen episoder med elveblest i det siste, tre episoder nå sommer, og aner ikke hva som utløser det. Første gangen var midten av juli, da varte det 3-dager og kom over hele kroppen,i tillegg til trykkutløste områder var det områder med store vablete utslett som bare dukket opp. Siste gangen var nå forrige helg, da hadde. Blemmene hever seg over huden, og de kan bli bleke sentralt slik at de får en rosa ring ytterst.


Elveblest baby

De fleste blemmene forsvinner i løpet av få timer, og nye kommer til hele tiden. Dette er den vanligste, allergiske hudreaksjonen blant barn. I Norge har 5– av barn under tre år en eller annen form for matallergi. Disse utslettene kommer ofte raskt. Her kan du lese om noen av de vanligste.


Når yngre skolebarn får allergiplager, er det ofte peanøtter eller nøtter som er årsaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg